Knasiga skolförslag!

Fridolin måste vara  korkad! Han skriver i en rubrik att man måste ha breda samförståndslösningar på skolans område. Och så långt har han rätt! Men istället för att ta fram de områden som man skulle kunna komma överens om och göra stort nummer av dem,  så skäller han som en bandhund på Alliansens skolpolitik. Hur kan han tro att det ska kunna bli grunden för något gemensamt???  En skicklig politiker tar fram de områden där man kan komma överens, knyter ihop dem och låter dem bli basen att gå vidare utifrån, för att eventuellt så småningom närma sig varandra även där man har en bit kvar att gå. Suck!!! Vi behövde så väl få en hållbar skolpolitik istället för en oupphörlig kamp mellan blocken både före och efter val.
http://www.dn.se/debatt/vi-maste-bli-overens-om-grunderna-for-skolpolitiken/
 
Sen seglar det omkring förslag till statligt forskningsinstitut för skolan. Gissa om lärare och skolans folk är skeptiska till detta. Klart att forskning ska användas i skolans vardag, men inte den forskningen som är statlig, dvs  beställd av den regering som för tillfället bestämmer. Det har vi haft nog av under alla år med S-styre då vi dränktes av "politiskt korrekt forskning" som tvärs emot sunt förnuft och praktisk erfarenhet skulle få oss att genomföra flumskolan. Nu lyckades inte det så bra, lärare hade statligt reglerade tjänster med givna lönestegar och var rätt immuna mot överhetens påtryckningar. Då hittade Göran Persson på att kommunalisera skolan och lärarna så att de skulle bli mer medgörliga. Och då lyckades  det ju till slut. Vägen tillbaka till sans och vett  har varit lång!
http://www.dn.se/debatt/skolforskningsinstitutet-ar-ett-stod-for-lararna/
 

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Lärarna vill görna ha en överenskommelse - men inte Alliansen Det Fridolin kritiserade var idiotförslaget att ge betyg från 10 års ålder. Något som all forskni g visar och något som 99% av lärarkåren är emot.Hurvore det att svälja prestigen

Svar: Jag återkommer till att om man vill bråka och fortsätta strida om skolan så ska man fokusera på motsättningarna och tvinga motståndaren att svälja prestigen som du uttrycket det. Men om man vill få samförstånd så kan det vara klokt att lägga undan stridsämnena och istället jobba sig framåt gemensamt med det man ändå är överens om. Det skulle skolan tjäna långsiktigt på och även skolpolitiken. I nuläget är den inte trovärdig.
Inga Magnusson

2015-01-05 @ 23:52:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback