Värmlands museum i Karlstad ...

... besökte jag idag på min lilla minisemesterdag på älglovet.
 
 
Museets arkitektur är enastående på flera sätt. Bland annat så finns de här tänkespråken om Värmland på fasaden högt upp, flera olika mot en bakgrund som ser ut som en gammaldags svart skoltavla. Byggnaden har en spännande böjd form, gjord i trä och med massor av överraskande detaljer. På den tiden jag hade klass så rände jag här ofta och var med på visningar. Det här är fint!
Höstsalongen är alltid roligt att se med lite blandat. Fattar inte hur jag kunde missa den här favvon förra gången jag var här, ängeln där skuggan är en del av konstverket,   Men den kanske inte kom i blickfånget, den hänger högt upp. Jag letade efter beskrivning av verken och den låg säkert någonstans men jag lyckades inte hitta den. Värmlands museum är alltid omgivet av mystik och obegripligheter så det kanske är hemligt vilka som gjort verken och vad de heter. ;-) 
 
Förr så fanns ett märkligt mystiskt system för att ta sig in och ut ur utställningslokalerna. Det var kort med  spärrar,  blinkande röda lampor och pip. Jag begrep aldrig hur de fungerade, gjorde konstant pinsamt fel och nu är de tack o lov borta.
 
Men mest mystiskt  just nu är restaurangen. Man kommer till en kassa med en matsedel och tror att man ska beställa där, men icke. Det är en buffé bakom, man ska ta där, gå runt ett varv  och betala sen. Hörde den stackars kassörskan upprepa sin instruktion gång på gång för gäster som missuppfattat det hela, precis som jag. Men det kanske ingår i den aura av mystik som omger museet. Maten är i alla fall god, jag åt torsken med chutney.
 
 Höstsalongen var som sagt bra med fler höjdpunkter men fotoutställningen Människohandel på andra våningen gillade jag inte. Och hade inte tid att kolla på de permanenta utställningarna idag. Men jag har sett dem många gånger förut och de är sevärda.
 
I morgon kommer bilderna från besöket på Sandgrund och Lars Lerins museum. Det är så bra! Tja och så fortsatta älgjaktrapporter förstås. Jag ska koka soppa till oss och våra jaktgäster, vi äter nere i grillen i morgon kväll 6 stycken. Och så blir det den evinnerliga fönsterputsningen förstås!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Bortsett från oklarheterna vid beställningen av maten verkade det vara ett givande besök på alla vis!

Svar: Och maten var god, så som mat ofta är på museer!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback