Älgjakten på Harnäs vvo 2014

Lyssnar med ett halvt öra på hur det kommer att bli i år. 68 deltagare är anmälda, 57 skyttar och 11 drivare. Jaktlaget kommer att ha ett hundgäng och ett folkdrevgäng.  Det blir mindre drevsåtar med folk och tanken är att ingen skytte ska behöva gå på drev. Några skyttelinjer är nya. Alla deltagare ska få en karta där alla såtar är markerade och en förteckning över samlingsplatser.
 
Jakten börjar på måndag 13:e oktober med samling på Tjolitta kl 7.00 . Men det blir  samling redan  på söndag kl 17.00 också på Tjolitta.  Då blir det information om årets jakt, avskjutning och  regler.   Avsikten är även  att Diether ska visa diabilder från älgjakten år 1984. Harnäs vvo bjuder på kaffe och tårta med anledning av att man firar 50 -årsjubileum. Området bildades 1964 av bl.a. Hilding Magnusson, Helge Forsby, Gunnar Wingskog. Kanske någon vet mer om det.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Jag vet inte riktigt när jakten börjar här, men det håller svärsonen tillika jägaren reda på! :)
Svar: Det var rebellen i mig som skrev om Pippis pappa negerkungen. Jag begriper inte hur man kan ändra på olika tiders uttryck och värderingar. Man kanske skulle komma ihåg det istället och känna att vi faktiskt har utvecklats sedan dess. Det är helt oförlåtligt att ändra i historien för att det ska passa nutiden! Så det så! ;)

Svar: Det blir svåra gränsdragningar när man börjar ändra i ursprungstexter. Om man ska rensa ut allt som kan uppfattas kränkande med dagens mått mätt så blir nog inte mycket kvar, bokbålen kan få flamma högt!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback