Sexbrottsdömde polischefen Göran Lindberg ....

... borde inte släppas ut redan med tanke på den prognos som ges för hans framtid. Han har inte genomgått någon behandling för sin allvarliga störning och har hög risk att återfalla i brott. Det är tveksamt att det ska finnas en obligatorisk strafflindring som innebär att dömda släpps ut efter två tredjedelar av avtjänat straff. Och detta är i stort sett ovillkorat, krävs inga ánsträngningar i form av deltagande i behandlingsprogram exempelvis. Om man därtill lägger att domstolarna, trots förmaningar från politikernivån, fortsätter att konsekvent döma till straff i nedre delen av straffskalan så ´förlorar rättsväsendet förtroende. Strafflagen bli ett spel för gallerierna.
Tidningen Café har intressant långläsning om Göran Lindberg, om hans liv och hur det ledde fram till den person han är idag.
.http://cafe.se/goranlindberg/
 

Kommentarer
Postat av: Gunnel

Begriper mig inte på varför det döms ut ett straff och det sen inte följs till punkt och pricka. Ta livstidsstraff t.ex. Hur kan man då komma levande ut i friheten? Reinkarnation?

Postat av: Soffie

Tycker det är ett knäppt system ci har här i Sverige för de som sitter av sina straff ,tycker man ska sitta den tiden man fått inte dra av något alls,

2014-01-25 @ 18:06:39
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Suss

Jag blev väldigt upprörd i morse när jag läste om hans frigivning i tidningen. Han borde ALDRIG släppas ut, en så ovanligt otäck människa. Ibland förstår jag mig inte på rättsväsendet.

2014-01-25 @ 22:48:28
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Just när det gäller den här typen av brott är återfallsrisken stor. Behandling finns och kan fungera bra men den dömde måste själv vara motiverad annars fungerar det inte.

Livstid innebär att straffet inte är tidbestämt. Sedan kan man begära att det ska tidsbegränsas. Ett exempel är Mattias Flink som fått sitt straff tidsbestämt och nu släpps efter 20 årifängelse. Han har visat exemplarisk skötsamhet och är nu en annan människa som kommit till insikt om sig själv. Risken för återfall i brott bedöms vara mycket liten.

Det tycker jag är OK. 20 år är en lång tid. Livstid finns bara i USA och dt är knappast något vi bör ta efter. Människan kan förändras och han har sonat sitt brott.

Svar: Ja det kan jag tänka mig att den som visar att han / hon ångrar sig och är en annan människa med liten återfallsrisk kan få komma ut tidigare. Det måste kunna vara en individuell bedömning utifrån vissa kriterier.
Inga Magnusson

2014-01-25 @ 23:13:14
Postat av: Veiken

Han borde nog inte släppas ut alls, den pojken. Det är inte bara en störning han lider av - han har en viss sexuell läggning och den tar man inte bort......
Usch, jag hoppas att det inte händer tråkiga saker i hans kölvatten...*ryser* Ha det gott!

Svar: Ok, jag begriper inte riktigt skillnaden mellan störning och sexuell läggning, men tycker hur som helst att han ska hållas inom låg o bom så länge som möjligt när han inte visar tecken på förändring.
Inga Magnusson

2014-01-26 @ 01:47:05
URL: http://veiken.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Bra kommentarer Inga!

2014-01-26 @ 22:25:10
Postat av: Suss

Jag blir enormt upprörd över att han bara släpps ut, trots att han anses ha stor risk att återfalla i brott. Det är ju inte direkt snatteri han sitter inne för, utan betydligt allvarligare ogärningar. Ibland förstår jag mig inte på det här rättssamhället vi lever i. Det är buset som bestämmer många gånger.

2014-01-27 @ 20:16:17
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback