Ikeaglas - Gengåvanfynd!

 De här glasen har vi använt till "lagom fint"  i många år. De är tunna och behagliga att dricka ur, funkar både till vin o öl. Sedan ett par år så har Ikea tyvärr slutat sälja dem. Av de ursprungliga 12 glasen så återstod  bara sex, så jag har en tid försökt hitta glas för att fylla på samlingen. Jag har letat på Blocket, jag har kollat på alla second hand som jag besökt, men inget napp.
 
Men så igår torsdag så hittade jag dem!!! Det bara står  sex stycken på en av glashyllorna, längst ner, längst in. Och alla var jättefina, inga repor, ingen mjölkfärgning, såg ut som nya. Fem kronor styck är nog en krona billigare än när jag köpte dem på Ikea en gång i tiden. Men jag hade varit beredd att betala mer.
 
Jag fortsätter gärna och gör reklam för Gengåvan i Karlstad. Det är en second hand som  ligger på Våxnäs och verkar inom ramen för St Erikshjälpen tror jag. Tanken på att en del av överskottet går till välgörande ändamål känns bra och att idén bygger på återanvända istället för att slänga är god. Det känns bra att handla där och lämna in grejer som inte behövs. Gengåvan i Karlstad är stort, två våningar fulla med saker. Omsättningen är hög, man lägger ut 500 - 1000 nya saker varje tisdag och torsdag.
 
Problemet är bara parkering. Gengåvan har några platser men man kan få cirkla runt ett tag innan man hittar någon. Igår torsdag var det massor av folk i lokalerna. Till och med på de här stora ytorna var det trångt. Jag har rännt här några år och kan konstatera att kunderna bara blivit fler och fler. Förr var i stort sett alla  besökare människor som man förstod var tvingade att handla billigt, men nu tillhör många en annan kategori, de är välklädda och väldoftande och  skulle kunna shoppa loss i vilken märkesbutik som helst. Bra att det växer fram en medvetenhet om återvinningens fördelar för oss alla.
 
Jag går gärna hit men också gärna till second hand i Årjäng. Vi har flera stycken nu som många besöker.
 
Orsaken till de täta karlstadsbesöken just nu är Toyota men det är en annan historia som har sina egna poänger, jag återkommer till den.

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

Bra att det börjar bli många second hand-butiker! Den här ser trevlig ut.

2014-01-24 @ 22:49:50
Postat av: Suss

Jag har också varit där och tror nog det är det second handställe jag hittat mest användbara och bra saker på. Tyvärr är det lite långt dit och det är längesedan jag var där, men det verkar lika bra som då.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback