"Höjd över varje misstanke" ...

... av  Paul Frigyes ska jag läsa har jag tänkt så länge jag har hört att den var på väg. Nu kommer den  ut den 7:e januari.
 
"Jan Guillou är en av Sveriges mest uppburna skribenter. I sin nya bok  ”Höjd över varje misstanke” tecknar Paul Frigyes ett porträtt av en  journalist vars legendstatus cementerades med Stora journalistpriset 1984."
 
Jag som gillar Jan G.s skrivsätt men inte alltid innehållet i texten och som är skeptisk till honom som person med de beskrivningar som finns och det som berättas muntligen, ska absolut läsa boken så fort den kommer ut.
http://www.expressen.se/nyheter/forlag-utreder-uppgifter-i-bok/ 
http://www.svd.se/kultur/fenomenet-guillou-granskas-i-ny-bok_8869138.svd

Kommentarer
Postat av: Soffie

Tack för tips den ska jag med läsa,

Postat av: Gubben

Låter som en intressant bok. Gillar Guillou, fast kan tycka att han är lite väl ego ibland.

Svar: Jag har bl.a. svårt för hans dogmatiska inställning till vissa nationaliteter och vissa religioner. Sen kantrar hans kvinnosyn rejält. Kvinnor beskrivs i en del av hans böcker nedlåtande utifrån schabloner medan män beskrivs nyanserat och respektfullt som föredömen.
Inga Magnusson

2014-01-06 @ 07:50:41
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Hans böcker om Arnär visserligen schabloner delvis men mycket spännande. Och man lär sig mycket om historia. I somras åkte vi runt i Västergötland och tittade på en del av de platser han beskriver. Tänk att Västergötland har en tusenårig historia!

2014-01-07 @ 23:45:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback