Håller på ...

... gör vi, en god stund varje dag faktiskt och gör i ordning en lägenhet, men vi ska inte bo där själva. Just nu ser köket ut som ovan men det ändrar sig ibland, funderingar kommer efter hand om vad som är praktiskt och vad som passar ihop. Det mesta är saker som vi återanvänder, som funnits här förut eller sånt som vi hittat hemma i källaren. Det blir inte många nyinköp den här gången.
Jag uppskattar gubbe med verktyg och laser och  en god portion tålamod. Det svåraste som finns är att sätta upp tavlor som inte ska sitta lika i något väderstreck.  Tror inte att vi kommer att ändra den här varianten. ;-) Den gjorde vi igår söndag och det tog en god stund innan alla var på rätt plats. Vi har många tavlor men bor i ett hus med öppen planlösning och få väggar här hemma så det är roligt att få hänga upp dem istället för att de ska stå undanställda större delen av året. Jag försöker byta ibland efter årstid.
 
Den här lampan är jag förtjust i och den blir snygg här, 60-tal tror jag. Roligt att få en vanlig lampa på plats och slippa lysröret hela tiden. Den här satte vi upp idag måndag.
 
Gardinerna kom opp idag måndag, enklaste hissvarianten. Passar i lite gammaldags på nåt sätt. Bänkskivan blir kvar, samma yta som bordet.
  
Nåt grönt skrek det här hörnet efter, får se om det blir den här ormbunken eller nåt annat. Kanske nåt som står på golvet om det inte blir för trångt.
 
På bordet blir det nog inte så här men eventuellt en kort  tavellist en bit  under tavlorna så att de får landa lite och inte flyger i taket. På listen kanske det blir lite kryddor och någon växt och nåt värmeljus. Bara tankespån än så länge. Bordet tror jag är klockrent 60-tal, Perstorp sa vi på den tiden, liknar bänkskivan. Vi har ett hemma här i vårt kök också och det är himla fint. Outslitligt och dessutom praktiskt med två skivor att dra ut.
Spegeln blir nog så här i alla fall. Lagom kitsch med fuskgirlang
 
Bra med mycket hängplats över elementet tänkte vi,, för att torka handdukar o så. Tur att jag väntade så länge med att köpa de där utvikbara  tork-vingarna. Ikea fick dem i vitt för någon vecka sedan, precis som jag ville ha. Förut var fanns de endast i metallfärg
 
Mentalt har det varit jobbigt att hålla på så mycket bland gamla minnen, men nu har vi vant oss lite, det går allt bättre. Fast ibland fastnar vi i någon detalj och börjar prata om sånt som hänt förr här, det kan bli både skratt och gråt.  Sörjer gör vi men är ändå tacksamma att vi fått ha kvar nära släktingar så länge, det har blivit många fina minnen att återvända till och påminnas om.

Kommentarer
Postat av: Lina

Fint det blir!

Svar: Roligt om du gillar det! Det är svårt att veta när man går i det hela tiden. Vi hade nog behövt ha Sascha här ;-)
Inga Magnusson

2014-01-07 @ 11:06:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback