Choklad är supernyttigt!

... speciellt mörk choklad innehåller mycket mer nyttigt än man tidigare vetat om.  Nu har forskare konstaterat, det är rena superfooden!. Bättre än frukt.  En del av oss har ju redan anat att det förhöll sig så. Nåt som smakar så gott måste bara vara bra för kroppen! Alltså mumsar vi vidare på slisk och praliner, men nu med gott samvete! ;-).
http://www.alltommat.se/Inspiration/Choklad-nyttigare-an-frukt-1.51874
 

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Ett tag käkade jag ganska mycket mörk choklad med hög kakaohalt, men numera blir det inte ofta alls. Maken tycker inte om sån, och har jag köpt hem en kaka så äter jag tills den tar slut... Så bäst att de får bli kvar i affärerna då! <:-) Frukt bör väl nästan klassas som hälsovådligt, både för dess negativa inverkan på blodsockret och för att det innehåller en massa rester av giftiga bekämpningsmedel osv... :-(

Svar: jamen visst är det konstigt hur allt ändrar sig. Tror vindruvor var riktigt giftiga. Kontentan av det hela blir väl som vanligt att lagom av allt är bäst
Inga Magnusson

Postat av: Suss

Det inlägget TACKAR jag extra mycket för, jag vet ju själv hur bra jag mår av choklad, men alla andra nyttigknuttar som måste hålla på och gaffla om godisets fördärv har tydligen ingen aning om detta undermedel för vårt välbefinnande. Tack igen!

Svar: Ja vi får dra ut den här artikeln och spara för all framtid. Den bygger ju på forskning och vetenskap och kan alltså inte ifrågasättas! ;-)
Inga Magnusson

2014-01-22 @ 17:09:12
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Gunnar

Jag älskar choklad. Om jag ska avstå från att äta godsaker så är chokladen det sista jag överger.

2014-01-23 @ 15:23:05
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Znogge

Det tar jag omedelbart fasta på :-)

2014-01-23 @ 17:29:56
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Lennart Carlstedt

Tyvärr gäller det väl bara mörk choklad. Men vin och kaffe i lagom dos är bra!

Jag håller på den gamla kostcirkeln. Men visst hade du Inga provat på 5:2? Den verkar ju fungera.

När det gäller giftighet så är det dock en sak jag alltid köper ekologiskt: bananer. "vanliga" bananer är inte farliga för oss men de som jobbar...de besprutas med 40 kg gift! Ni har väl sett filmen Bananas? Så köp alltid ekologiska bananer!

Svar: För att gå ner i vikt funkar 5:2 för mig och för att hålla vikten 6:1. På så sätt fortsätter jag att äta allt som vanligt men inte alla dagar i veckan.
Inga Magnusson

2014-01-23 @ 23:08:45
Postat av: Lennart Carlstedt

Låter bra, Inga! Jag har motsatt problem men tyvärr finns inga bra dieter för att öka i vikt..

Svar: Räcker det inte med att satsa på slisk och fett?
Inga Magnusson

2014-01-24 @ 22:50:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback