Bloggen ...

... trivs jag med. Det är minst lika roligt att ha den nu som det var när jag började i december 2005. Om ett år är det jubileum. Jag har lagom många blogg-kontakter som kommenterar här och som jag kommenterar hos. Trevligt folk är det och väldigt olika människor, vilket är spännande. Många fler än jag kunde drömma om läser bloggen. Jag har en rätt detaljerad statistik, över dygn, över dagar och geografiskt. Men jag vet inte vilka de är förstås, det går inte att identifiera så.
 
Några blogg-kontakter har hängt  med i flera år nu, vi känner varandra rätt väl, har också ibland mailkontakt och andra är mer nytillkomna. Jag inser att detta kan man fortsätta med in på ålderns höst - in på den sista liggande tiden i livet, så länge huvudet hänger med ;-)). Inte fel.
 
Funderar nu på om det är etiskt rätt att lägga upp släktregister och gamla släktbilder på en nätsida. Ser att någon har det. Vad skulle det kunna missbrukas till av någon annan? Och är det lagligt enligt PUL?

Kommentarer
Postat av: Znogge

Oj, det var länge som du har bloggat! Jag känner mig gammal i gatan men började först på hösten 2006. Tänkte testa en vecka och sedan sluta. Men det gick som det gick...

Trevlig helg!

Postat av: Inger Maryissa

jag tycker också fortfarande det är så roligt att blogga, även om jag ibland inte bloggar lika flitigt som i början
men jag kommer också att fortsätta så länge jag kan med det, och hoppas det blir länge...
och ja, det är så mysigt med alla blogg-kontakter man har...både nya och gamla...
och så roligt att vi är några här som hängt med i flera år.....

det om det är ok att lägga ut släktregister vet jag tyvärr inget om, men kanske någon annan här vet
ha en fin helg

2014-01-31 @ 16:54:20
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/
Postat av: Veiken

Jag trodde aldrig att jag skulle fastan i bloggvärlden som jag har gjort.Det är så roligt med alla härliga människor som finns därute. Ibland ligger deleteknappen nära, men efter ett par andetag så låter jag bloggen vara kvar, tack och lov!

2014-01-31 @ 17:33:17
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Lennart Carlstedt

Vet inte om det är lagligt men fråga Gunnar Carlstedt! (Han är min pappas son i hans första äktenskap som du kanske vet). Han hade jättefina släktsidor med bilder, berättelser och släktträd men någon nu levande släkting klagade så han fick tyvärr lägga ner den. Men han har ett släktträd kvar så det är säkert inge olagligt.


PUL är rätt märklig. När vi reste med vår konstförening fick reseledaren inte trycka upp listor över deltagare med namn, adress och telefon. Men att lägga ut domar över folk som dömts (dessutom felaktiga uppgifter i flera fall) är helt OK!!

Tycker det är roligt att följa din blogg. Vi har inte alltid samma åsikter men det tycker jag är helt OK så länge man håller en hygglig ton. Så jag tänker fortsätta att följa dig!

Svar: Jag förstod att ni var släkt, du o Gunnar och nu vet jag dessutom hur.Ska kolla det där med PUL o släktregister.

Det är spännande att ha bloggkontakter som är olika och som har olika åsikter. jag uppskattar dina genomtänkta texter. Dock drar jag ibland gränsen vid kommentarer som jag uppfattar som ren propaganda i någon för mig viktig fråga. :-)
Inga Magnusson

2014-01-31 @ 23:05:33
Postat av: Lena

Visst är det roligt att umgås via bloggen! Det var hos Rut jag hittade dig. Jag uppskattar verkligen dina funderingar runt skolpolitiken och vargfrågan. Dessutom är det härligt att följa dina hundars öden, utveckling och vad som händer runt dem i skogen. Dina vackra bilder från sjöar och skog i det sköna Värmeland är verkligen fina. Och nu vet jag hur mycket snö ni har! Jätteroligt varje gång jag öppnar din blogg.

Svar: Aha. du hittade mig hos Rut! Det visste jag inte. Rut var en fantastisk blogg-kontakt, över nittio år, men med ett vackert skriftspråk och tänkvärda berättelser från sin uppväxt i skogarna mellan Årjäng o Arvika! Nu är hon borta sedan några år men jag har kvar länken till hennes blogg. Hoppas den får ligga kvar, den är en raritet. Jag är inne och läser ibland.
Tack för vänliga ord om min blogg. Dina kommentarer är uppskattade, speciellt i skolfrågor, men också när det gäller djur o natur.

Ha en bra dag!
Inga Magnusson

2014-02-01 @ 08:52:20
Postat av: AnnaKK

Oj, vad länge du har bloggat! Själv började jag 2008. :-) Håller med dej om att det är en både givande och utvecklande hobby, och så är det ju så himla kul att nån gång emellanåt också få chansen att träffa någon av sina bloggvänner i verkliga livet också! :-)

2014-02-01 @ 13:35:31
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Suss

Jag håller med dig, bloggen är jätterolig, men jag har inte tid som förut nu sedan jag blev klasslärare igen. Jag kommer dock inte att sluta, möjligen som nu, hoppa över någon dag då och då, när jag är för trött. Snart kommer dock pensionen och då kanske det blir mera. TACK för att du inledde mig i detta, trots alla mina högljudda protester innan jag sa ja.

2014-02-02 @ 19:56:25
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: TT

Ja, jag tycker också det är kul men jag känner att jag inte ägnar bloggen den tid jag borde, mycket på grund av Facebook, och det retar mej lite. Jag började sacka efter när min dator gick sönder för det var knöligt att blogga från paddan.
Men nu har jag beställt en ny PC som kommer i slutet av mars och då får jag börja prioritera rätt igen.
Gillar att läsa bloggar fortfarande men hittar inte så mycket nya förutom pysselbloggar som jag gillar så det är tur att mina gamla blogg-vänner håller igång. :)

Svar: Du är ju flitig på Facebook så jag följer dig nog mer där än på bloggen. För mig funkar det bäst att blogg-skriva och så länka till Facebook eftersom jag tenderar att inte kunna skriva kort och koncist. Det vill flyta ut i massor av text och då är bloggen bäst. Länge har vi haft kontakt i alla fall. Minns att du hjälpte mig att välja en möbel som fanns i din närhet. Jag skickade efter den och den är kanonbra fortfarande och stabil! :-)
Inga Magnusson

2014-02-02 @ 23:05:21
URL: http://tyratok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback