Skolpolitisk debatt i Årjäng idag

Jag var där och lyssnade av den,  ordnad av Lärarförbundet. Den bjöd inte på några större överraskningar, S och C planerar att fortsätta enligt de beslut som fattats om en ny organisation av skolorna i kommunen. Och KD, FP och M vill inte det, man vill behålla de små bygdeskolorna och högstadiet i Töcksfors. Inget parti har i sina budgetförslag avsatt pengar till större löneökningar för lärare ( eller någon annan yrkeskategori) och  det var väl inte heller någon nyhet. Alla vill att barnen ska ha en trygg och bra skola.
Nu ska vi se om jag känner igen alla i panelen:
Lisa MP, Eija V, Daniel S, Annika C, Stefan KD, Therese FP, Jörgen M. Nordmarkspartiet och SD var inbjudna men hade valt att inte delta. Ett ok upplägg av debatten med inledningsanföranden, frågor tidigare inskickade och kända (av alla utom MP)  De framfördes av moderator som gjorde en fullt godkänd insats men som kanske hade kunnat rensat ut  det flöde av rikspolitik / partiprogram i största allmänhet som ibland forsade fram. Men det är svårt att leda debatter av den här typen. Sen frågor från publiken. Nu vet vi ungefär vad vi kan vänta oss av politiska beslut framöver, allt hänger på vem som får mest röster.
 
Jag hoppas på C förstås här i vår kommun. Det partiet ligger mig varmt om hjärtat som landsbygdsbo,  och som involverad i landsbygdsföretagande, med stort intresse för djur och natur och jakt. Just nu framstår C mer och mer som det borgliga alternativet för hela Årjängs kommun. C i Årjäng har varit duktiga på att hålla i ekonomin de senaste åren och det har banat väg för goda investeringar som genomförs nu med nytt högstadium, ny förskola och tidigare räddningsstation bl.a.. ´C:s budgetförslag inger förtroende och ser ut att vara det enda som i mina ögon klarar av att verkligen genomföra en ordentlig upprustning / tillbyggnad av låg- och mellanstadierna i Årjäng o Töcksfors. Det behövs, oj vad det behövs! Moduler är en bra kortsiktig lösning, men inte som vi har haft det i Årjäng  nu, över decennier.
 
Imorgon kommer jag att visa några fler bilder som jag hittade i albumen när jag letade efter Hjalmar o Margit. De var en nostalgitripp. ;-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback