Semester 10 Avslut Mårbacka!

Hemvägen gick över Mårbacka, Selma Lagerlöfs hem, i söndags.  Så detta blir sista inlägget från semester 2014
På Mårbacka var Marja i Myroms utställning kvar med bilder på Nils Holgersson-i vår- tid-tema. I princip allt var sålt. Den som köpt vår favvobild hade inte heller ångrat sig kunde vi konstatera. Den hade vi gärna haft med oss hem annars.
 
Till slut bara några bilder som blev liggande och inte publicerade. Förbi den här lekplatsen gick jag morgnar - kvällar på långpromenaderna med lille Severin. Han var med förstås. Det är centrum som syns där borta, allt är nära i Sunne. På en av promenaderna pratade jag med en syrisk flyktingfamilj som satt ofta här med sin lilla flicka. Mamman höll i en liten 3-månaders bebis också och tillsammans med dem var en somalisk ung flicka som var höggravid. De berättade sin flyktväg till Sverige över Grekland och Italien och Danmark. Pappan var advokat. De hade varit här i tre månader och var mycket tacksamma för den hjälp de får.
Vatten finns överallt i Sunne, nära centrum där borta och närmare ligger en småbåtshamn.
Den här restaurangen ligger vid lekparken och drivs av en asiatisk man som enligt Roland var mycket trevlig, gick runt och pratade med gästerna. Jag gick på hundpromenaderna när han satt här.
Här körde  vi från Karlstad mot Sunne. Gubben först på HD:n  och jag efter i hans bil. Nu är det slut på inläggen om semestern i Karlstad - Sunne. Tänk att det finns så mycket att se och uppleva i Värmland under sommaren, man behöver inte åka långt bort. Vi hann mycket roligt, men måste ändå välja bort en hel del såsom musikfestival i Lysvik, Kalle Moreus konsert  på hotell Selma, konstutställningen på Sundsberg (heter det så?) och en del annat.  Det var en trevlig semester  och vi hade tur med vädret,  lagom varmt inget regn, annars hade mc-turen varit mindre behaglig. Det funkade bra med kombon mc och följebil och dagsturerna blev lagom långa. Det här gör vi nog om igen på något vis.   HD:n fungerar bra för de här resorna, känns stadig och fin att köra säger Roland. Han är jättenöjd med köpet.
 

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Värmland är fantastiskt vackert, särskilt i trakterna kring Sunne och runt Fryken. :-)

Postat av: AnnaKK

Hoppsan! Slirade på tangenterna eller nåt så kommentaren gick iväg innan jag hade skrivit klart... <:-)

Vill du inte åka bak på hojjen, eller???

När jag var ung tyckte jag det verkade kul att åka MC, men jag har faktiskt aldrig nånsin testat det. (Mer än fyrhjuling!) Nu har jag nog blivit för gammal, för aldrig i livet att jag ens skulle våga mej på en liten kort åktur nu!? 8-X

Svar: Nä jag vill inte åka bakpå. När jag var så där 19 år så körde jag motorcykel en hel sommar. Det var himla tjusigt och kul. Men nu vill jag inte. Jag vill åka bil och ha det bekvämt med packning och vara oberoende av väder och vind. ;-)
Inga Magnusson

2014-08-14 @ 08:11:38
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Freedomtravel

Kul att se Mårbacka! Där har vi inte varit...

Svar: Den här delen av Värmland är absolut värd ett besök på sommaren. Det är alltid massor på gång av musik, kultur, mässor, utställningar, uppträdanden. Ni får ta husbilen hit och ta in på Kolsnäs camping i Sunne som är en av de bästa i Sverige, promenadavstånd till vatten, till stan, till SPA, till hotell/ restaurang som ofta har konserter, och välordnat är det i största allmänhet.
Inga Magnusson

2014-08-15 @ 07:46:52
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback