Semester 1 Sliperiet Borgvik!

Roland körde HD på semester och jag körde hans bil efter, en sorts följebil alltså med alla grejer i. Jag har kört motorcykel en sommar och det var suveränt roligt men det är gjort och nu  är jag inte sugen på mc-åkning längre. Färdas hellre bekvämt i bil numera.
Här lämnar vi Svensbyn och det var alltså i onsdags.
Första anhalt på vår lillsemester i hemlänet Värmland blev Sliperiet i Borgvik. Och vi åkte dit på gamla E18 som är en fin motorcykelväg.  Sven-Ingvarssonen Oskar Magnusson samlar duktiga konstnärer till utställningar varje år på Sliperiet.
 
 
Under restaurangen var det Kjell Engman. Hans figurer är fantastiska och finns med här varje år med nya saker.
De här bilderna var charmiga, lite sörgård, enkla motiv men mycket väl genomförda.
Lennart Nilsson var med också, hela övervåningen var full av hans vanliga bilder från inne i kroppen, men nere i utställningslokalen var överraskande ett antal andra bilder av honom. Mycket sevärda och inte alltid visade.
 
Efter Borgvik körde vi mot Karlstad för att övernatta på hotell Scandic City och sen åka vidare mot Sunne. Nästa koll blev alltså Lerinmuseet på Sandgrund och Värmlands museum i Karlstad. Kommer i nästa inlägg.

Kommentarer
Postat av: Herta

Får lust att åka runt mer i vårt land när jag läser detta.

Postat av: Suss

Nog minns jag den motorcykeln..... jag testade den också.
Så otroligt vacker glaskonst, för visst är det glas? Vem har gjort dem?

Svar: Mmmm.... det var Kawasakin! Kjell Engman heter han, gör fullständigt sagolik glaskonst. Måste vara Sveriges duktigaste just nu.
Inga Magnusson

2014-08-10 @ 22:21:21
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback