Sellereveckan avslutades idag fredag.

Temat på Hembygdsgården ikväll var gammaldags, gammaldags mat med motta, stekt fläsk och några hade gammaldags kläder på sig. Utsikten mot den nedåtgående solen över Svensbysjön är fin! Tidigare under veckan har man haft välbesökt loppisdag, fantastisk konsert av Åsa Bergh på Monica Zetterlundtema och Barnens dag med besöksrekord. Detta är ett uppskattat och välbesökt evenemang som återkommer varje år. Många gör ett suveränt arbete för att ro det hela i land och samla in pengar till Hembygdsföreningens verksamhet. Viktigt för hela bygden är det.
Medan vi var kvar hörde vi himla bra musik o sång. Kan inte namnen på dem som framträdde men det var enligt uppgift dotter till Tore Ek och barnbarn.  Lät väldigt bra!
 
Traktorutställning var det också, mycket dividerande runt de här maskinerna och så veteran-mopedrally, men det senare missade vi
Sen var det förstås loppis och lotterier och annan försäljning. Och lilla fina ångbåten Hamfri har gjort turer på Svensbysjön.
 
Efter besöket på hembygdsgården i Sillerud, så åkte vi till Camp Grinsby. Om det besöket skriver jag mer i morgon lördag och publicerar bilder också. Till slut tog vi vägen om Önnebyn och såg en fin solnedgång över Östra Silen. Från det blir det inga bilder, det är nog med fina solnedgångar nu.

Kommentarer
Postat av: Gubben

Ser verkligen trevligt ut med underhållning samt att titta på gamla traktorer. Det är verkligen roligt att det finns eldsjälar som håller historian levande samt att ser till att även glesbyggden lever och inte bara städerna.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback