Servitut och nyttjanderätter ska tas bort ....

... med automatik om de är äldre än 50 år enligt en ny lag som började gälla vid halvårsskiftet i år. Det gäller alltså rätten att ha  exempelvis väg och ledningar över annans mark. Den som vill behålla sin rättighet måste anmäla det. Hoppas det gäller enbart rättigheter som inte utnyttjats, för vägar och ledningar bygger man väl ändå på längre sikt än 50 år.
http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument/Betankanden/Arenden/201213/CU19/

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Kommunens miljöinspektör hade lite bryderier om hur vårt avlopp skulle se ut i framtiden. Det var ju en sak att döma ut det gamla och säga att vi måste göra ett nytt - och en helt annan att komma fram till en bra lösning! Den första handlade om att dra iväg rören till en grannes mark och lägga en infiltration där. För det första skulle höjdskillnaden innebära att avloppsvattnet måste pumpas dit, och för det andra skulle rören behöva passera ytterligare två grannars marker. Hade behövts ett antal servitut där, va´!? Tack och lov insåg även inspektören att det var i krångligaste laget, så vi fick göra en annan lösning här hemma på tomten istället. En som egentligen inte brukar beviljas bygglov, men vi var tydligen ett mycket speciellt fall... <:-)

Postat av: Gunnar

Vi har inga servitut på gården vad vi vet.En allmänning som härstammar från gamla skolan finns. Det kom vi på när Miljö- och hälsoförvaltningen hotade med polisnmälan om inte skräp forslades bort därifrån.Men som morbror Gösta sa: "Då får dom skaffa en stor finka om alla Bergerudsbor ska få plats där"

Svar: Kan vara värt att kolla
Inga Magnusson

2013-10-10 @ 08:14:12
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback