Mattias är nu i Seattle

Bilden är förstås här hemifrån. Men igår gjorde han introduktionsdag på Microsoft i Seattle. Man anställer 100 - 300 personer per vecka och har uppstart med de nya  gemensamt på måndagar. Det är ett så stort företag att man inte kan  förtrösta sig på att "kommunen" ska fixa allt. Företaget ordnar bostad den första tiden. M och R bor i en trea i Sea Kirkland tror jag det heter. De har fått hjälp att ordna hyrbil, bankkonton och andra praktiska detaljer. M har sammanlagt haft 7 olika coacher som har fixat med flytten, alla med olika specialiseringar; någon har ordnat med flyttfirma, någon med det juridiska, någon med ekonomi, någon med bostad osv.
Just nu är det morgon i Seattle och han är på väg till den riktigt första arbetsdagen som jag antar är på Halo-studion. Där kommer han antagligen att träffa gamla goda vänner som har väntat på hans ankomst, bl.a. Fidde (Fredrik).  Microsofts Halospel har funnits i olika versioner i 11 år o sålt sammanlagt 46 miljoner ex.,  dragit in 21 miljarder omräknat i svenska pengar till Microsoft.
 
Vi ska försöka samordna tider för Skyping så småningom. Vår tidiga kväll är alltså hans morgon. Hoppas det går bra nu.
 
Första kvällen var de med Tommy och Ritsuko, Mattias svärföräldrar som bor där, ute på en bra sushirestaurang för att fira deras 42-åriga bröllopsdag.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Oj, så spännande, Hoppas allt går bra och att han kommer att trivas!

Postat av: Znogge

Så skönt att få hjälp med allt det praktiska. Att flytta för att arbeta utomlands är något av en djungel. Min syster jobbar med det och när det gäller vissa länder är det synnerligen komplicerat. Hoppas han ska trivas bra!

Svar: Jag är tacksam att sonen får så mycket hjälp med flytten, den kostar honom inte så mycket möda och pengar utan går rätt smidigt om man kan hålla isär konsulterna och komma ihåg vem som ska fixa vad. ;-)
Inga Magnusson

2013-10-16 @ 06:34:54
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback