5:2

Jag har kört 5:2 den här veckan som gått. Det har blivit en tre- fyra kilon för mycket, kilon som jag vill bli av med. Kul att testa 5:2! Den metoden innebär att man äter som vanligt fem av veckans dagar och svälter två dagar. Jag körde alltså svältdagar, dvs max 500 kalorier, måndag och onsdag. Det är jobbdagar och då hinner jag inte känna så mycket av hungern. 500 kalorier motsvarar en torftig, kalorifattig måltid och man kan dela upp den på flera tillfällen under dagen. Jag har enligt vågen gått ner 2,5 kilo, men så är det naturligtvis inte. Jag har ju varit sockerfri tre dagar och då rusar vatten ur kroppen. Kanske har jag tappat ett kilo fläsk, vilket man kan förvänta sig som veckoresultat på 5:2.  Fortsättning följer om 5:2 och så om lille Oskar förstås!

Kommentarer
Postat av: Lennart Carlstedt

När programmet sändes sas det att det fanns en annan variant där man inte skulle äta mat sent på kvällen och sen hoppa över frukosten. Det blir inte lika många timmars fasta men lär funka bra ändå.

Själv skulle jag behöva en diet för att öka vikten men sånt läser man aldrig om av någon anledning...

Svar: Ja, idealt så bör man tydligen i 5:2 försöka få till minst 16 timmar total fasta ibland. Då börjar kroppen bränna fett. Men samtidigt så är det ju det totala kaloriintaget som avgör vikten. Ditt dilemma delas inte av så många så det är inte lika gångbart med eventuella dieter i det syftet.
Inga Magnusson

2013-10-25 @ 00:05:35
Postat av: Gunnar

Jag betvivlar inte att man kan gå ner i vikt på den här metoden men jag kan inte se det som en långsiktig lösning.Jag tror som en läkare sa att det handlar om att förbruka mer kalorier än man sätter i sig.
Trevlig helg!

Svar: Ha ha...du har en point där! fast för att uppnå detta kan en del av oss karaktärslösa sliskberoende behöva stödet av en metod.
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Du får rapportera om hur det går. Just nu tror jag att jag väljer en annan variant...

Trevlig fredag!

Svar: ja, eg borde man ju kunna reglera kaloriintaget ändå, men ibland kan det behövas en metod till hjälp.
Inga Magnusson

2013-10-25 @ 08:19:55
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Annika

Ja det är väldigt populärt. De flesta är helt lyriska över hur bra det går och hur kilona rasar. Jag skulle vilja att det fanns en metod som kunde ta bort fläsk lite fläckvis. Lycka till och jag följer med spänning fortsättningen.
Fredagskramen

Svar: Jo men visst är det så att det överflödiga sitter fläckvis. För min del har det blivit en kagge på magen och sidfläsk på låren. ;-)
Inga Magnusson

2013-10-25 @ 09:02:02
URL: http://badtant.bloggo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback