Vildsvin är verkligen farliga!

Vi har en bekant vars lillebror dödades av ett vildsvin. Det är några decennier sedan nu. Lillebrodern gick ut på en liten ås för att ställa sig på pass. Han var 18 år. Vildsvinsgalten kom för fort, han hann aldrig få till ett dödande skott. Med de sylvassa betarna skar grisen av de stora blodkärlen på insidan av benen och den unge pojken förblödde snabbt eftersom även artärerna var avskurna. Hjälp hann inte fram. 
 
Inne huvudet frossar jag förstås i de här berättelserna nu när gubben ska jaga just vildsvin. Det är lite oroligt, på ett sätt som ingen annan jakt varit, inkluderat många års älgjakt och någon vargjakt och harjakt i värsta björnland. 
Som vanlig går det säkert bra. Han har erfarna och trygga följeslagare i Daniel L. och Christer H. 

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

kan tänka mig att du tycker det är lite läskigt och är orolig inför din gubbes väntade jakt på vildsvin
för dessa djur kan vara farliga.
men skönt att han har sällskap, så det ska nog gå bra

Postat av: åsa

Är också orolig då mågarna jagar vildsvin, vet ju hur farliga de kan vara och snabba som sjutton är de också!
Mötte ju 9 stycken (syntes att det var tre generationer) i vintras maken och jag på en liten skogsväg, vi satt i bilen och de var inte ett dugg rädda, en häftig upplevelse!
Fast enligt media så finns det inga vildsvin norr om Dalälven...
Ha dé!

Svar: Aha... Media har alltså koll på var vildsvinen finns. :-). Jag har bara varit med på vildsvinsjakt ett par gånger och då nere i Tyskland. Här där vi bor finns inga kända vildsvin så jag vet inte så mycket om det djuret, mer än att det smakar rasande gott. Jag skriver att vi inte har kända vildsvin för de kan tydligen leva rätt länge i skogen utan att synas för människor.
Inga Magnusson

2013-11-29 @ 22:30:35
URL: http://tantraffas.blogg.se
Postat av: Freedomtravel

Fy så hemskt. Man vet ju att vildsvin är aggressiva och farliga, men det är inte idta man hör dåna historier ändå. Lite annorlynda är set nog ändå när mannär flera beväpnade jägare och inte är ensam...

2013-11-30 @ 06:13:10
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Lena

Maken är på väg till Småland för att hämta vildsvinsköttet från förra veckans jakt. De använde en Tysk jaktterrier som elegant ställde en gris.

Men hur gör jag med köttet?? Fryser det som älgkött, men sedan. Svägerskorna har börjat diskutera långkok. Har du några tips?

Svar: Du kan frysa köttet som älg. Skinkan gör du stek av sen, jag har bra recept när du ska göra det. Kotlettraden kan man grilla i skivor eller helsteka. Det är otroligt gott. Servera med rödkål, surkål, kokt potatis och sallad.
Revbensspjällen sägs att man kangöra somvanliga spjäll men det har jag aldrig gjort. Resten av köttet, framdel exempel blir perfekt till grytbitar, med kryddor o rotgrönsaker. Bara bäst. ta med olika kryddor o glöm inte kryddpeppar.Försök att få med buljong av något långkok på benen.
Inga Magnusson

2013-11-30 @ 15:55:39
Postat av: Lena igen

Tack för tipsen! Kan skinkan bli julskinka? Det lär vara en tvåårig gris, som vi är tre om att dela på.

Svar: Kan bli julskinka, men inte så god tycker jag, teståt faktiskt det igår kväll. Bättre att göra stek av skinkan, det bli oslagbart gott. Om ni är tre att dela kan två ta var sin skinka och en tar ryggen. Sen dela upp resten i tre högar.
Inga Magnusson

2013-11-30 @ 23:03:23
Postat av: Lennart Carlstedt

Att komma mellan en sugga och hennes ungar är nog det farligaste. Bortsett från trafikolyckor som ju också är en risk. Annars får man väl vara försiktig och ta det lugnt - det funkar ju på de flesta djur utom mygg!

2013-12-01 @ 00:15:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback