Oskarrapport lördag.

Åt en halv dagsportion i morse men inte med någon glupande aptit som igår. Vi släppte honom och gick i skogen ett par timmar på eftermiddagen, men han fick inte upp nåt. Han valde att fördjupa sig i ett rävgryt så vi avbröt.
Åt en mindre matportion vid hemkomsten, men den kräktes han upp direkt,  klockrent varenda riskorn. Trist!!
 
Sen ville han inte ha mat förrän på kvällen. Då åt han en halv dagsportion till. Så matläget idag är ok och det är fortfarande det hemlagade som gäller, samma som beskrevs igår. Imorgon ska jag byta ut köttet mot 100 gr kokt kyckling hackad i småbitar. Vågar inte ge honom rå kyckling för Salmonellarisk och Campylobacterrisk.

Kommentarer
Postat av: Marie

Jag följer dig och dina rapporter om Oskar. Det verkar gå mycket upp och ner om jag läser dig rätt. Mår han sämre när han varit aktiv eller går det upp och ner annars också? Tråkigt är det i alla fall att han inte får må bra. Man känner ju extra mycket med de som inte själva kan förmedla hur de mår. Håller tummarna för att det blir bättre!

Svar: Tackar för omtanken om Oskar! Vi försöker avläsa hur aktivitet påverkar hans mående. Idag söndag morgon ville han inte ha mat igen. Det kan tyda på att aktivitet tar ner aptiten och får honom att må illa. Och illa mår han ju av de gifter som blir kvar i kroppen när njurarna inte funkar bra. Vi är beredda att pröva allt innan vi ger upp.
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Det kanske var bra att han inte fick upp? Att ha kul runt ett gryt gav honom nog tillräckligt med motion. Jag hoppas att han hittar balansen i hur mycket/lite han kan äta vid varje måltid och må bra.
Så länge Oskar inte ger upp, så kan inte ni göra det. Just nu verkar hans livskvalitet vara ok. Inte frisk men heller inte uppgiven. Han kommer att tala om för er, när han inte vill vara med längre. Det har de flesta av våra stövare gjort med all önskvärd tydlighet.

2013-11-17 @ 20:29:24
Postat av: Inger Maryissa

Hoppas verkligen att vovven blir bättre snart och börjar äta som normalt
förstår det känns oroligt

2013-11-17 @ 22:12:40
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback