Lite mer Facebook!

Jag har ju testat att vara aktiv på Facebook ett par gånger, men slutat eftersom det blev för rörigt med både Facebook o blogg. Jag valde bloggen för den  passar nog mig bättre eftersom jag ibland vill göra lite längre texter och vill kunna lägga ut många bilder med större format.  Och så försökte jag hinna med alla som var mina vänner på FB, så som man gör på bloggen och det blev stressigt. På bloggen blir det ju en vänkrets på så där 5- 10 stycken som man kanske håller tät kontakt med år efter år, men på Facebook många fler ytliga kontakter. Det funkar inte att kommentera / gilla hos alla hela tiden.
 
Nu gör jag ett nytt försök att vara lite  på Facebook. Ska försöka bortse från lärares inbyggda rättvisekrav. Risken finns annars att det blir plikt med egen-krav att kolla alla vänners sida och gilla hos alla och kommentera hos alla. Jag ska gilla o kommentera på det som flyter förbi liksom och hoppas att andra inte tar illa upp.
 
Mina blogginlägg länkar till FB men numera enbart de med text, inte de med bild. Undrar varför? Har försökt skriva och fråga men frågesidan får spatt så fort man skriver ordet Facebook! ? ?

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag har FB men min aktivitet är på lagom nivå. Känner ingen press utan det får vara som det är... Hur som helst så är det ett bra sätt att hålla kontakt med sonen.

Svar: Jag ska träna på det där med att inte känna någon press. Det där envisa rättvisetänket är nog gamla lärares yrkesskada! ;-)
Inga Magnusson

Postat av: Pillan

Jag kollar, läser, gillar och kommenterar jag jättemycket ena dagen, men inget nästa. Beror helt på lusten och tiden. Tycker det funkar bra ;-)

Svar: Ja, jag får lägga ambitionerna på en lagom-nivå så kanske jag också kan fixa kombon blogg - FB!
Inga Magnusson

2013-11-17 @ 12:04:03
Postat av: Guubben

Blogg räcker för mig aldrig förstått vitsen med Fb. det mesta handlar där om vad man äter till frukost och så vidare.

2013-11-17 @ 15:50:50
URL: http://mahts.blogg.se
Postat av: Gunnar

Jag har lyckats knyta ihop facebook,instagram,hemsida, blogg m.m
Jag tycker Instagram är bra att ta och dela foton med. Jag tar ett kort, lägger i Instagram med delning till facebook och Twitter. Eftersom jag har koppling till Instagram i bloggen så dyker fotot upp där också. Har du testat detta?

Ang din fråga . ha,ha nej hustrun har fullt upp med sitt eget liv. Hon kan inte spökskriva åt mig. Det hinner hon inte.

Svar: Jag får testa nåt sånt om inte Blogg.se lyckas lösa dilemmat med brister i kopplingar till Facebook. Läste just att fler upplever samma problem. Annars funkar det bra med att lägga upp på bloggen och få en länk till FB. Jag har inget twitter eller annat forum.
Inga Magnusson

2013-11-17 @ 17:17:07
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: soffie

har med fb kollar där varje dag men jag är mer aktiv här på min blogg. du får gärna bli min vän där Sofie Broberg

Svar: Ska leta efter dig på FB!
Inga Magnusson

2013-11-17 @ 19:41:31
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: malin

själv är jag en riktig fb:are och kollar läser och kommenterar. eftersom att jag tycker det är kul helt enkelt.
mestadels försöker jag göra något skoj av det, och skriver ALDRIG inlägg av karaktären: - idag är det fredag... och liknande :)
Kul att se att du tittat in på mitt försök till blogg.. :)

2013-11-17 @ 21:51:00
URL: http://bergatrollett.blogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Är med i FB.Man kan ju välja hur många vänner man vill lägga in. Kommenterar, gillar osv. Nej, jag har inga vänner som talar om vad de ätit till frukost. Deltar gärna i debatter, fick tips om restauranger när vi skulle åka till Malm etc. Man är med så mycket man önskar och vill.

2013-11-17 @ 23:10:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback