Hejs första hardrev med skall!

Stötte i eftermiddag en hare , Hej var lös som vanligt när vi tar våra dagliga skogspromenader. Jag stelnade i steget och behärskade mig för att verkligen studera valpens reaktion. Han avancerade lugnt framåt och när jag ser han befinner sig just där jösse passerade, sätter han ner näsan i löpan och sen bär det iväg. Tar upp pejlen 100,110,120 och 121m och DÄR kommer första skallet sen ett skall till och sen en drevrepris på ca 3-4 min. Driver ut mot skogsbilvägen där tappten uppstår. Efter att vi tillsammans i en halvtimme försöker reda ut vart jösse tagit vägen ger vi upp och vänder hemåt. Måste tillstå att det är en nöjd husse som kopplar Hej. Han har ju just fyllt 4 månader.
 
 
En pejlbild över eftermiddagens stora händelse!
 Medan jag skrev inlägget om Rolands tålamod med Hejs träning så fick han vittring på sin första hare i livet och drev flera minuter med skall. Han är bara fem månader och vi har aldrig haft en hund som gjort det så tidigt. Himla kul! Så här skrev Roland på sin facebook:
 
"Stötte i eftermiddag en hare , Hej var lös som vanligt när vi tar våra dagliga skogspromenader. Jag stelnade i steget och behärskade mig för att verkligen studera valpens reaktion. Han avancerade lugnt framåt och när jag ser han befinner sig just där jösse passerade, sätter han ner näsan i löpan och sen bär det iväg. Tar upp pejlen 100,110,120 och 121m och DÄR kommer första skallet sen ett skall till och sen en drevrepris på ca 3-4 min. Driver ut mot skogsbilvägen där tappten uppstår. Efter att vi tillsammans i en halvtimme försöker reda ut vart jösse tagit vägen ger vi upp och vänder hemåt. Måste tillstå att det är en nöjd husse som kopplar Hej. Han har ju just fyllt 5 månader."
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena

Hans jaktgener har inte försvunnit i frysen! Grattis, han kommer att bli en kanonhund! Speciellt roligt att han använder nosen och blir kvar på tappten.

Svar: Ha ha.... Nej jaktgenerna verkar finnas kvar! Det ser hoppfullt ut.
Inga Magnusson

2013-11-04 @ 18:02:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback