Dödande skott ...

... på flyktingförläggningen i Hagfors i kväll tisdag. En man var våldsam med kniv och polis kallades till förläggningen. Då angreps den närmaste polismannen. Vid andra angreppet så tvingades polisen skjuta mannen för att rädda sig och kollegorna och boende på förläggningen. 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17831297.ab
http://www.dn.se/nyheter/sverige/polis-skot-ihjal-man-pa-flyktingforlaggning/

Kommentarer
Postat av: Veiken

Tyvärr sköts mannen med dödlig utgång, men om han var hotfull och attackerade med kniv - kanske det inte fanns något alternativ!

Postat av: Lena

Ännu en dödlig incident kring en krigsskadad människa? Kollar man bara TBC och glömmer att se på de asylsökandes psykiska tillstånd?

Svar: Med tanke på de senaste hemska händelserna i Lungsbro (kongoles), Norge i bussen (Eritrean) och så nu våldet i flyktingförläggningen så ser det ut som om det finns brister i kontrollerna. Finland sköter sin flyktingmottagning bättre, med ordentliga undersökningar på plats av identitet, bakgrund och hälsotillstånd. Där banar man väg för en lyckad integrering. De som kommer till Finland tas dessutom ur FNs flyktingar i lägren vid oroshärdarna. De slipper betala sjuka 100.000 SEK för smuggla sig hit för att bli godkända som identitetslösa asylsökande, vilket uppmuntrar kriminalitet och bedrägeri.
Inga Magnusson

2013-11-13 @ 14:11:17
Postat av: Bolle

Om poliserna hade utrustats med elpistoler så hade knivmannen varit i liv nu.

Svar: Ja, men nu var det inte så, hemskt att tidningar publicerar kritik mot polismannen som sköt.
Inga Magnusson

2013-11-13 @ 16:16:22
Postat av: Lennart Carlstedt

Det lär bli en utredning om detta. Men jag förstår inte heller varför de inte får ha elpistol?

2013-11-13 @ 23:25:18
Postat av: Lennart Carlstedt

Vi ska nog akta oss för norrmännen. Antalet mord begångna av Anders Behring Breivik överstiger ju med råge alla våra dödsskjutningar...

2013-11-13 @ 23:33:31
Postat av: Inger Maryissa

Det är tragiskt detta som hänt
och det verkar av någon orsak hända oftare nu att poliser skjuter i vissa situationer

2013-11-14 @ 16:03:38
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/
Postat av: Pillan

Jag tror att poliser gör så gott de kan. Ingen människa ska kunna gå omkring och hota med kniv hur som helst. Ja,det kanske var onödigt möe våld. Men i stunden krävdes snabba beslut. Om han inte hade skjutit och knivmannen kanske dödat någon. Vilken skit hade då polisen fått för det?
Inte ett lätt att alltid göra det som andra anser rätt.

Svar: Jag tycker det är så sorgligt med de reportage i tidningarna som anklagar de här poliserna för att de gör sitt jobb. De har det nog inte lätt ändå just nu. De kunde behöva känna allmänhetens stöd istället för att de vågade ta itu med en man som såg ut att vilja mörda någon. Som du säger så hade de gjort fel om de backat undan också, kanske båda hade blivit dödade och andra också.
Inga Magnusson

2013-11-15 @ 17:10:38
Postat av: Lennart Carlstedt

Tycker inte man ska ta ställning för eller emot utan avvakta utredningen. I Varberg fälldes en polis nyligen för en dödsskjutning. Men antalet - 4 stycken! Knappast en siffra som kan användas för att säga att det blivit "vanligare".

2013-11-16 @ 23:20:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback