Alvedon är farligt ....

.... enligt en ny larmrapport, alltså ämnet Paracetamol. Det kan ge skador på leverfunktion, orsaka huvudvärk (!) hormonstörningar hos foster och barnlöshet. Ämnet skulle enligt forskare inte ha blivit godkänt med dagens krav, men eftersom det redan finns så får det vara kvar men det finns förslag på minskade maxdoser.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/paracetamol-hade-inte-godkants-i-dag_5836609.svd
  Magnecyl (salicylsyra) är inte heller att leka med,  kan ge skador på magslemhinnan med blödningar och minskar blodets förmåga att koagulera  i flera dagar redan efter någon enda tablett. Suck!
Vad ska man ta då vid behov? Ipren (verksamt ämne Ibuprofen) återstår. Undrar hur sjuk man blir av det?

Kommentarer
Postat av: Gubben

Vad är det egentligen som inte dyker upp i massmedia som farligt? Har tyvärr inget svar på denna fråga själv. Mat, springa, vin och sova kan ge skador. Sitta still är definitivt inte bra.
Vad finns kvar?

Postat av: Lena

Paracetamol är t.o.m dödligt i större doser. Ett vanligt självmordsmedel sedan länge. Det finns inga medel utan biverkningar på apoteket. Kanske ska man göra som förr i tiden, stå ut med lite värk om det är möjligt?

Svar: Ja, jag ryser när jag tänker på att vi en gång i tiden medicinerade ett av våra barn som var ordentligt sjuk i körtelfeber med maxdos Alvedon i någon vecka. tänkte inte på att den sjukdomen även angriper levern som är en körtel. Men hon överlevde tack o lov.

Man ska nog försöka undvika sån där medicinering till vardags om det går att stå ut med lite ont. Sen finns det förstås tillfällen när man måste och då är det bra att medicin finns att ta till.
Inga Magnusson

2013-11-09 @ 10:14:02
Postat av: Znogge

Det enklaste sättet att göra slut på sig själv är att proppa i sig Alvedon eller Panodil. Därför säljs de inte längre i 30-pack utan i förpackningar om tjugo. Även receptfritt får man vara försiktig med!

Svar: Ok, så farligt är det alltså! Man godtar liksom att mediciner har biverkningar, men man vill ju veta rätt exakt hur försiktig man måste vaa.
Inga Magnusson

2013-11-09 @ 14:43:17
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Inger Maryissa

Jo Alvedon kan vara farligt om man tar för mycket och speciellt om man överdoserar
Men hoppas de få vara kvar utan krav på recept...
för hur ska vi som bland annat p.g.a. magen inte tål andra värktabletter göra då när vi får värk och feber

2013-11-09 @ 22:28:42
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/
Postat av: Lennart Carlstedt

Ibuprofen tillhör samma grupp som magnecyl med ungefär samma biverkningar.

Det är ju så att magnecyl egentligen är ett naturmedel. acetylsalicylsyra (puh) utvinns ur sälg (salix). Sälgbarn användes som värklindrande för tusen år sen...Men normala doser är OK såvida man inte har magsår eller äter blodförtunnande.

Alvedon är extra farligt eftersom det ofta används mot bakfylla. i kombination med alkohol och måttlig överdosering kan det åstadkomma så svåra leverskador att man måste tillgripa dialys.

2013-11-09 @ 22:55:42
Postat av: Pillan

Ja, det kanske blir till att koka sälgbarkste i framtiden ;-)

Svar: Fast det blir väl acetylsalicylsyra? Och perforerad mage? Jag tror vi får träna oss på att lida
Inga Magnusson

2013-11-12 @ 21:22:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback