"Våra yrken har kidnappats!"

"Att mäta klokt, att värdera och utveckla är förstås rätt. Problemet är när det inte sker med professionens medverkan från början. Utvärderingen har kidnappats av administratörer och ekonomer. Tilliten till det professionella ansvaret har ersattas av kontrollsystem som riskerat att sätta den professionella etiken ur spel och som hotar den grundläggande mänskliga kvaliteten i verksamheterna."
 
Så klokt skrivet om hur det gick till när tilliten och förtroendet för läkare, lärare och poliser ersattes med kontrollsystem skapade, inte av de professionella själva utan, av administratörer och ekonomer.
http://www.dn.se/debatt/vara-yrken-har-kidnappats-av-ekonomernas-modeller/
 
 

Kommentarer
Postat av: Z

Mitt i prick tyvärr :-(

Postat av: marina

sv. Det var 18 grader i vattnet, ganska varmt. Men det var ju lite kyligt när man gick i och blev skönare ju längre man var i. :)

2013-06-24 @ 10:09:50
URL: http://marinapalme.blogg.se
Postat av: Hanneles bokparadis

Administratörer gör ju bara det mekaniska, matar in siffror som lärarna har bestämt. Inget jobb som älskas av administratörer.

Svar: Nja, nu menar man väl hela tänket med IUP, utvärdering av planer, uppdatering av planer, betygssättning, osv, inte var o en lapp som varje lärare fyller i.
Inga Magnusson

2013-06-24 @ 12:30:41
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.com/
Postat av: Veiken

Det är likadant överallt. Varför i Herrans namn frågar man inte dom som vet och kan?
Det nya polishuset i Göteborg bestämdes och utformades av skrivbordsfolket. Vad hände? Delar fick byggas om när det på ren svenska "sket sig" och inte var illräckligt funktionellt! :(

2013-06-24 @ 17:42:05
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Lennart Carlstedt

Mycket bra skrivet. Jag erinrar mig en liten skämtteckning vi hade uppsatt på anslagstavlan på sjukhusbiblioteket i Falun. Texten löd:

Bacillerna och tumörerna
jublar högt under jourerna.
Si administratörerna
är flera än doktorerna.

Svar: Den där poesin var ju talande ;-)
Inga Magnusson

2013-06-26 @ 23:16:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback