Tredje sockerfria dagen...

... är jag inne på nu. Huvudvärken har gett med sig och jag tänker att värsta avgiftningen är gjord. Men det är ju min inbillning. Bukspottkörteln har i alla fall fått vila lite från sin annars höga insulinproduktion och den vätska som sockret samlar i kroppen kan få försvinna.  Jag kommer att börja lite försiktigt igen med praliner och annat slisk men det dröjer förhoppningsvis till helgen innan jag är upp i full dos ;-).

Kommentarer
Postat av: Marie

Vad du är duktig! Jag är ordentligt imponerad! Jag skulle också behöva göra någonting sådant, jag får försöka ta tag i det. Jag tror dock att jag ska dra ner rejält på kolhydrater, men inte ta bort det helt. Jag blir nog för grinig då. ;-)

Svar: Fast alldeles vanliga kolhydrater äter jag, typ kokt potatis, ris och så, men jag stryker bort allt som innehåller socker.
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Jag äter numera inte så mycket socker och det blir en vanesak. Sött smakar så sött när man verkligen äter det sedan.

2013-06-27 @ 09:41:51
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: AnnaKK

Jag skulle också behöva avgifta mej vad det gäller socker. Tar några dar att få bukt med suget, men sen kan det gå bra ganska länge - ända tills jag faller för en frestelse. Då är beroendet tillbaka bums igen!? (Eller den dåliga karaktären... SUCK!). Försöker emellanåt även att minska ner på kolhydratintaget, men det är svårt när övriga i familjen vill ha massor av bröd, pasta, ris, potatis osv... Så när det står på bordet så äter jag det iallafall, lixom... <:-)

Svar: Jag läser bara fristående kurser, så jag kan nog hålla på ett tag till med det här "nöjes-pluggandet" - åtminstone så länge jag är berättigad till studiebidrag. :-) I annat fall vet jag inte om jag har råd... Kurslitteraturen kostar ju vanligtvis en hel del. Vore ju onekligen bra om jag kunde stötta upp finanserna med lite honungsförsäljning! ;-)

Svar: Jag tror på att det räcker med några dagar ibland för att avgifta kroppen. Nu har det varit 5 dagar för min del och det räcker nog för den här gången. Kroppen har fått vila från den belastning som sockret utgör. Låter så roligt att studera sånt som tilltalar. Så gjorde jag i ett antal år och det var roligt. Julafton varje gång det kom nya kurskurskataloger. Det blev för min del sociologi, statsvetenskap, historia och juridik och pedagogik och några lärarutbildningar förstås, det mesta på distans. En del har jag haft nytta av i jobbet, men inte allt och inte direkt.
Det där med honungsförsäljning låter ju kul! Hoppas det går bra!
Ha en trevlig helg!
Inga Magnusson

2013-06-27 @ 10:08:46
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback