Schichtsalat ...

... ser det ut som om vi blir bjudna på en gång varje år. :-) Den är jättegod och jag skrev om den förra året också, men nu har jag receptet:
Istället för att röra ihop alla ingredienserna så lägger man dem i lager och avslutar på toppen med riven ost!
 
En burk selleri
En burk majs
En burk annanas
Tre äpplen i bitar
Fem skivor kokt skinka
Två purjolökar finskurna
Fem hårdkokta ägg i bitar
En burk med "Mirakel wip" (nåt amerikanskt, slags majonäs fast mer som grädde)
En burk youghurt utan smaktillsats
Ovan varvas i en skål i den ordningen med det sista överst
 
Ovanpå ett lager riven Goudaost
 
Salladen får gärna stå o dra ett par timmar före servering. Den passar bra till grillat och då behöver man inget mer egentligen. Eller så funkar den som salladstillbehör.
 
Vi hade en trevlig grillkväll nere vid sjön igår tisdag med sex vänner. Det var en helt fantastisk kväll, alldeles stilla och regnfritt, lagom varmt.

Kommentarer
Postat av: Suss

Det där lät gott, undrar om jag tål det, eller om gallan spökar...?? Ska nog skriva av det i alla fall, andra kan ju få njuta! Tack för receptet.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback