Kontantlöst ...

... blir det framöver. Åtminstone ser trenden ut så nu. Teliabutikerna tar inga kontanter längre, bara kort. Det är inte så många som handlar med kontanter längre och hanteringen av pengar blir dyrbar, bl.a. när det gäller att få till säkra transporter. Jag handlar nästan enbart med kort, men det känns ändå lite ruggigt att inte kontantmöjligheten ska kunna finnas. Förändringen kommer att skyndas på till hösten då en del sedlar ska bytas ut. Undar varför man håller på och byter våra pengar förresten? Det måste vara kostsamt och verkar onödigt.  Numera blir de ju inte särskilt slitna heller.
http://www.dn.se/ekonomi/allt-fler-butiker-vagrar-ta-kontanter/

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Jag kämpade emot rätt länge, och har vägrat använda bankomat i minst 15 år. Tills för bara ca två år sen var jag inne på bankkontoret ungefär en gång i månaden och tog ut kontanter från lönekontot som jag sedan handlade i affärerna med... Men nu har jag gett upp, för det känns faktiskt tydligt att man inte längre är välkommen in på banken i sådana ärenden! >:-I Och är det så de vill ha det så... Nu använder jag mitt Statoil-Mastercard som bank istället!! Ett kort som är helt befriat från årsavgifter och dylikt trams, och alla inköp kommer prydligt och ordentligt på en faktura varje månad som i sin tur inte har nån aviseringsavgift. Och betalar jag den i tid så är det helt räntefritt också, och upp till 45 dagars kredit. Finns nog ingen bank som matchar de villkoren!? :-D Hade det bara gått så hade jag flyttat huslånen till nåt annat ställe, för Swedbank och Sparbankerna har jag inte längre några varmare känslor för!

Svar: Japp, mitt sommarlov började i samma stund som jag skickade in den sista hemtentan i fredags. :-) Funderade lite grann igår på om jag borde skriva in mej på AF... Men bilen var inte hemma, så jag kunde ändå inte ta mej in till "byn" då! Får se om lusten till det infinner sej någon annan dag... Det är inte alls säkert! ;-)

Svar: Aha.... du är en av de motsträviga. Intressant att ta del av hur du löst det hela. Kortet som du skriver om verkar klart vara ett gott alternativ och prisvärt!
Tyvärr är det nog en fåfäng kamp att försöka ändra på banker annars. De tjänar alldeles för mycket pengar på att göra precis som de vill och strunta i vad vi vanliga dödliga tycker.

Lte roligt att den här damen ändå kunde lösa sitt dilemma genom att gossen i kassan betalade med sitt kort och tog emot kontanter av henne för egen räkning.
Inga Magnusson

Postat av: znogge

Dert ena utesluter inte det andra tycker jag! Ibland är kontanter smidigt som på bussen men numera är det ett företag att åka...

2013-06-11 @ 09:15:24
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Inger Maryissa

funderar lite över detta med att mycket blir allt mera kontantlöst...
alla har ju inte kort av olika orsaker.....bl.a för många äldre det blir jobbigt på bankomater och i butiker
Själv använder jag mitt kort för större inköp, annars betalar jag kontant
det känns ganska onödigt att använda kort för små betalningar
och kruxet är ju att det är svårare att se hur mycket pengar man har kvar om man hela tiden använder kort
bra vore om det i så fall på kvittot stod hur mycket man har kvar......men det blir väl då en säkerhetsfråga...
ja, det blev mina små funderingar om detta ;-)

2013-06-11 @ 15:19:21
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/
Postat av: Gunnar

Roligt att det går bra för sonen. Inte konstigt att du är stolt då.
Jag glömmer bort att ta pengar från bankomaten nu eftersom man kan handla det mesta med kort. Senaste tekniken är kortläsare i plattor och smartphones.

2013-06-11 @ 17:08:02
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Hannele på Hisingen

tja, sedlar blir ju gamla, byts ut hela tiden.
Kort är toppen!

2013-06-11 @ 17:48:11
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: tant Hannele

P.S.
Inger Maryissa, det är verkligen lätt att se, vart pengarna går, om man använder kort! Man kan se allt hemma vid datorn (eller alla kvitton som nu obligatoriska överallt :(

2013-06-11 @ 17:51:09
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: soffie

jag har nästan aldrig kontanter på mig tycker det är bekvämt medkort:)

2013-06-11 @ 19:34:57
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Suss

Tycker synd om alla gamla som inte kan eller vill använda kort. Jag har alltid kontanter, men till skillnad mot förr är det runt 100 kronor numera, använder oftast kort. Bra reflektion varför vi byter ut sedlarna.....????

2013-06-11 @ 22:23:10
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Visst är det smidigast med kort, bortsett från alla kvitton som fyller upp plånboken..Hörde dock häromdagen att även de ska bli digitala framöver.

Men många pizzerior tar bara kontanter. Och visst förstår jag gamla som inte vil ha kort. men jag vill protestera mot att man slentrianmässigt tror att "gamla" varken kan använda dator, mobil eller kort. Det finns det många som kan!

Att ta ut kontanter går bra på vår sparbank i alla fall. Men det kostar ju pengar att göra så!

Och Inger Maryissa - det står ju på kvittot fran bankomaten hur mycket som finns kvar på kontot??

2013-06-11 @ 23:09:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback