I vakuum ...

... fattas beslut om invandring i Sverige. Reglering av invandringen och hur kostnaderna ska fördelas mellan stat och kommun kan inte diskuteras i Sverige vare sig i media eller i politiska fora. Det är locket på med hänvisning till att man genom att tala om saken ägnar sig åt rasism och främlingsfientlighet. Dessutom bor inte beslutsfattarna, riksdagsledamöterna, i de områden som pekats ut av regeringen som särskilt utsatta. Besluten riskerar alltså att fattas i ett vakuum utan kontakt med verkligheten och utan förankring hos dem som berörs. De berörda är  främst de boende i utsatta områden;  både invandrarna själva och de som inte är invandrare.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fem-av-349-riksdagsman-bor-i-utsatta-omraden_8229478.svd
http://www.svt.se/nyheter/sverige/toppolitikerna-bor-inte-i-utsatta-omraden
Själv upprepar jag att jag är inte främlingsfientlig, inte islamofob, inte rasist. Jag tror på människors lika värde,  att olika är bra och att en lagom invandring gynnar oss alla. Men jag tror på att den svenska invandringspolitiken måste kunna diskuteras öppet.

Kommentarer
Postat av: Lena

När ska svenskarna vakna och dra upp sina huvuden ur sanden?

Svar: Man hoppas ju att även sansade människor ska våga ta debatten, inte bara SD, som jag f.ö inte sympatiserar med.
Inga Magnusson

2013-06-01 @ 09:15:10
Postat av: Znogge

Utebliven debatt och rädsla för att diskutera frågan ger bara möjlighet till SD att vinna mark...

Svar: Exakt, eftersom de erbjuder det enda forum där frågorna kan diskuteras!
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

AMEN! Alla frågor måste upp på bordet! Inklusive invandringsfrågorna! !!!!

2013-06-01 @ 18:26:21
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Börje

Att rasiststämpeln så lätt hamnar på den som vill diskutera invandring tycker jag tyder på brist på argument. På 50 år eller så har Sverige gått från att vara ett av Europas minst segregerade samhällen till ett av de mest segregerade. Måste det fortsätta så?

Och säkert har det betydelse att beslutsfattarna själva inte ser segregationen på nära håll. Här i Vasastan i Stockholm är det lugnt. Men vänta tills bilarna börjar brinna här, då lär det bli fart på politikerna. Och börjar det brinna på Södermalm blir det nog till och med en reaktion i mediavänstern.

Fast när det gäller senaste tidens förortskravaller tror jag rätt mycket på polisens teori att det är en blandning av anarkister och kriminella som drar med sig lokalt rekryterade ungdomar. Mönstret följer Osynliga partiets, de autonomas och andra anarkistgruppers agerande. Anledningen till att man tänder eld på bilar och hus är ju att man vill locka till sig polis och brandkår så att man kan kasta sten på dom. Och sen skylla allt bråk på polisen.

Svar: Aha, du bor i Vasastan? Kanske inte så långt från sonens tidigare adress Holländargatan? Hur som helst så verkar din analys av Husbykravallerna stämma rätt väl med vad en forskare i ämnet uttalade i media för ett tag sedan. Men jag tror han fick säga det endast en gång, sen blev han avfärdad från agendan. ;-)Minns att jag när jag skulle beskriva Sverige för jämnåriga från andra länder i Europa på 70-talet så var jag stolt över vår föräldraförsäkring, daghemsutbyggnaden och att vi inte hade någon boendesegregation att tala om. Men det har ändrat sig. Och det med besked.
Inga Magnusson

2013-06-02 @ 19:55:06
URL: http://hoglander.se/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback