"Gammal, gnällig kärring ...

... söker vänner på Facebook". Så kanske jag kan skriva på min FB-sida om jag  vill utöka vänskaps-skaran på Facebook? Jag har bevisligen ett antal vänner där redan, inte så många och jag vet ärligt talat inte riktigt hur de har hamnat där. Jag har ju nästan aldrig besökt min FB-sida. Ett par vet jag att jag fått när det dykt upp en skylt som har frågat om jag  vill bli vän och då har jag väl klickat på någon knapp. Eller nån skylt som går ut på att nu har du och den här personen så många gemensamma vänner så nu borde ni också bli vänner. Ja, eller nåt sånt.
 
Det som finns i nyhetsflödet på min startsida är alltså det mina vänner har skrivit på sina FB-sidor? Jo, så måste det vara. Och de ser vad jag har skrivit + sina övriga vänner? Men inte mina vänner? Det verkar logiskt. Fast om jag delar nåt särskilt då kanske de också får, fast de inte är vänner? Detta är en vetenskap!!!!
 
Jag får fundera på det där med om jag ska ragga nya vänner eller vara nöjd med dem jag har.
 

Kommentarer
Postat av: Suss

Är vi vänner där? Eller räcker det med IRL, som det så vackert heter!

Svar: Jag kollade. Mmm vi är vänner på Facebook också, men jag tror inte du är särskilt aktiv där. Inget inlägg från dig har svept förbi det senaste dygnet.
Inga Magnusson

Postat av: Tyra Tok

Vi är vänner där i alla fall, tror det var jag som klickade på vänförfrågning. Jag gillar det forumet för jag har fått kontakt med mycket släkt jag inte visste jag hade och även gamla kompisar.

Svar: Jag är inte säker än på att jag vill fortsätta kolla på Facebook. Har ju försökt en gång förut men tröttnade snabbt, det passar inte mig, men vet inte varför. Nu ska det i alla fall få en chans till.
Inga Magnusson

2013-06-15 @ 13:00:10
URL: http://tyratok.blogg.se
Postat av: Marie

Ja, facebook är en hel vetenskap, speciellt när det gäller alla säkerhetsinställningar. Det viktigaste är nog att man minns att man är publik. Det är lätt att tro att man är privat där "nne", men Facebook är lite lurigt och plötsligt kan fler än vad man tror se vad man skriver. Det gäller egentligen allt man gör där, gillar och kommenterar osv. Jag försöker att bara gilla och kommentera sådant jag kan stå för och helst ska man också veta vilka det är man gillar så att man inte luras till och dras med i någonting man inte alls tänkt sig. När det gäller vänner på facebook kan man vara restriktiv (jag är det till viss del) men å andra sidan kan man ju också skapa olika grupper av sina vänner så att man kan rikta sina inlägg. jag har exempelvis flertalet grupper och kan på det visat rikta mina inlägg till min närmaste familj, min släkt, mina arbetskamrater, bloggvänner osv, osv. Nu ska jag i ärlighetens nämn erkänna att jag inte är jätteaktiv på facebook. Jag är nog mer av en läsare än en skrivare där, men då och då kommer det någonting. Jag ser nog Facebook som ett socialt tidsfördriv om jag ska vara ärlig. Lycka till med ditt Facebook:ande, hur det än är så är det ganska roligt. :-)

Svar: Nu har Blogg.se slutat att publicera mina blogginlägg på Facebook så jag lägger nog ner hela Facebook- projektet. Jag är nog en bloggare, inte en Facebookare. Och båda orkar jag inte hålla igång och tycka att det är roligt.
Inga Magnusson

2013-06-15 @ 19:28:15
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback