Examen ...

... är det idag. När man som lärare har klass så är det en stor dag, ibland med många intensiva känslor om man ska lämna sin klass vidare till nästa lärare. Jag tror inte att någon utomstående kan föreställa sig vilka känslomässiga band man knyter med eleverna i den egna klassen. Och eleverna fäster sig vid sin lärare.  Man umgås ju varje dag i flera timmar, kanske i flera år!  Så det är verkligen hjärtslitande när avskedets stund kommer. Men också blandat förstås med glädjen över att ha ett lov framför sig.
 
 När examensdagen är över är man verkligen helt slut och gubben brukade ta med mig ut på sjön för en stillsam tur när det begav sig. I år har jag ingen klass, har redan sagt adjö till mina elever och ska vara ledig hela dagen. Fast visst följer jag barnen och kollegorna  i tankarna; hur de håller på och förbereder just nu. Hoppas det blir en fin dag för alla och att solen får skina!

Kommentarer
Postat av: tant Hannele på Hisingen

jag blir lite rörd vid examen och bröllop

Svar: Ha ha....Jag gråter floder! Vid båda typerna av evenemang.
Inga Magnusson

Postat av: AnnaKK

När barnen slutade på skolan där de gått på låg- och mellanstadiet var det minsann inte bara känslosamt mellan barnen och lärarna, utan även bland oss föräldrar! Det blev aldrig samma känsla sen för högstadiet och lärarna där... Och under gymnasietiden hade man som förälder nästan ingen kontakt alls med skolan och klassföreståndaren, särskilt inte efter att ungarna passerat 18-årsdagen!

Ibland har jag faktiskt tänkt att det skulle vara roligt att smyga sej in i kyrkan nångång när det är skolavslutning, bara för att liksom få återuppleva igen hur det var. Så fint med all sång, och musikskolans elever + lärare spelade alltid så proffsigt... Prästen var alltid lite tjatig att lyssna på men övriga talare brukade kompensera det genom att vara desto roligare. :-) Och så den där sprittande förväntan som genomsyrade allting - att ha ett långt skönt sommarlov framför sej!! Mmmm, så härligt!!!

Hur mycket sommarlov blir det för din del då??


Svar: Du beskriver det så fint! Tänkte inte på det, men visst känns det för föräldrar också. Du kan säkert smyga in på någon avslutning och bara lyssna! Jodå, jag är ledig idag examensdagen men kommer att jobba ett par dagar nästa vecka med uppföljningar och utvärderingar. Sen blir det lov. Men det är inte så långt numera, tror vi är i elden igen med start andra veckan i augusti.
Inga Magnusson

2013-06-14 @ 08:54:49
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Znogge

Min förra klass hade jag får åk 1 till åk 5. Det kändes... Å år har jag en åk 4 som jag återser i höst så då kändes det helt annorlunda att önska glad sommar.

Trevlig helg!

Svar: Jag har aldrig haft samma klass i fem år, men det måste nästan kännas som att "adoptera bort" barnen vid sista examensdagen efter så lång tid! Jag förmodar att du kommer att minnas var och en av dem hela livet!
Inga Magnusson

2013-06-14 @ 10:25:06
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Marie

Mina tårar rann mer eller mindre oavbrutet på mig i torsdags när jag släppte min 5:a. Jag hade bestämt mig för att vara tuff och inte fälla en tår, men efter ganska exakt 2 sekunder sprack den tuffheten. :-)

2013-06-15 @ 19:30:54
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback