Empas hjortstek

 
Vi blev alltså bjudna på hjortstek hos son och vänner. Helt suveränt lagom genomstekt, saftig men inte blodig. God färsk sparris som var riktigt al dente (stavningen?).  En svamp som jag aldrig använt själv i matlagning; Shitake eller nåt sånt heter den. Väldigt god var den! Därtill ett passande rödvin. Som dessert hemgjord glass (Empa hade med glassmaskinen!) med varm hjortronsylt. (Jag vill också ha en glassmaskin!). Riktigt smarrig frossarkväll hade vi.

Kommentarer
Postat av: Hannele på Hisingen

Hjort är så gott, inte varje dag....

Postat av: Lennart Carlstedt

Hjortstek är mycket gott1 Viltkött är toppen. Läste just om en bonde som slutat med mjölkkor - nu har han dovhjort och kronhjort som kräver mycket mindre arbete!

2013-01-27 @ 23:08:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback