40 -80 ...

.... är ungfär vad jag får upp tankarna i nu när jag eldat i eftermiddag och i kväll. Det är alltså temperaturen nere och uppe i tankarna. Vet inte om det beror på att jag eldar med nyintagen ved som inte är så torr som den som snäll granne fraktade in för en vecka sedan, eller om det helt enkelt handlar om att utetermometern visar på - 18 och tycks vara på väg neråt. Jag är numera ansvarig för vedeldningen i huset och är förstås en bloody amatör! ;-) Det har alltid gubben gjort förut, före benbrottet. Det funkar helt ok att göra det, fast ibland begriper jag inget, som nu till exempel. Jag brukar få upp tankarna i 90 - 90 innan jag går och lägger mig och då klarar det sig till eftermiddagen dagen därpå.  Nu går jag i alla fall upp tidigt och kollar om jag ska tända en brasa innan jag åker o jobbar imorgon onsdag. Jag upptäckte idag att jag kan liksom kana ner veden i källartrappan och sen släpa in den i pannrummet. Om jag gör det sakta och försiktigt så går det bra. Lite rädd för att dra på mig ett ryggskott är jag, ett sånt just nu är nog bara roligt några år i efterhand. ;-) Jag menar att vi skulle bli liggande här bägge två!

Kommentarer
Postat av: annechristines/BusTanten

Ryggskott är INTE trevligt. Jag har haft det FÖR några årsen.
Gäller att ta det lugnt.

Ha en fin onsdag inga!

Svar: Tackar! Jag ska försöka undvika ryggont, åtminstone tills gubbens benbrott har läkt och han kan ta över eldningen och vedbärningen.
Inga Magnusson

Postat av: Mia

Du måste vara rädd om dig, det vore förstås eländigt om ni båda blev handikappade samtidigt.

2013-01-23 @ 08:13:57
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Gunnar

Jag vet inte så mycket om vedeldning mer än att jag har fått lära mig att det ska vara ordentligt torr ved om man ska undvika soteld.

2013-01-23 @ 15:14:47
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback