Vargjakten i år är avblåst.

Det var nog spiken i kistan för försöken att få till en legal vargförvaltning! Men jag hoppas att jag har fel.

Från det ena till det andra när det gäller varg, så ska tiken i Glaskogsreviret märkas så fort det går. Märkningen kräver spårsnö och helikopterinsats. Undrar om det är hon som drar runt, eller om hon är kvar hemma?
http://www.expressen.se/nyheter/beslutet-blir-ingen-mer-vargjakt-i-ar/
http://www.expressen.se/kvp/varglarmen-fortsatter-att-sprida-skrack/

Kommentarer
Postat av: Bolle

Grattis lyckas märkningen kan ni få några valpar inplanterade

Svar: Ha ha...inte så mycket att gratulera till för då blir det ingen legal vargjakt i det reviret inom överskådlig tid. Men det kanske var hon som gav sig ut på tur, måhända trött på att serva bortskämda fjolårsvalpar o hane.
Inga Magnusson

2013-02-13 @ 07:31:39
Postat av: AnnaKK

Jag tyckte det mest intressanta med hela vargjakten var att något jaktlag i Dalarna som hade kunna jaga varg valde att avstå, eftersom de ansåg att de vargarna i deras revir var "bra" vargar som höll sej undan folk och inte attackerade tamboskap.

Det här att så många vargar beter sej precis tvärt om, verkar det finnas hur många förklaringar som helst till - den ena oftare dummare än den andra... Som att det skulle handla om en massa utsläppta vargar från djurparker tex!?

Det må vara hur det vill med den saken, men att det skulle hjälpa mot allmän oskygghet och smak för får osv genom att "bara få in lite nytt blod i stammen" tvivlar jag personligen starkt på, för miljön och inlärda beteenden hos föräldrarna/övriga flocken påverkar antagligen mycket mer än arvet...

Svar: Behovet av nytt blod handlar nog mer om att försöka bredda genbasen än att bota oönskade beteenden. Men det verkar som om vargar är medfött olika benägna att angripa hundar. Vi brukar relatera till att vi haft ett par hanhundar i vår ägo som var väldigt tuppigt aggressiva mot andra hundar medan några inte alls har brytt sig, till exempel den vi har nu. Vargen är ju på många sätt en vild hund. Men visst är det så att vargvalpar präglas starkt av hur föräldrarna agerar.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback