Nä... inte obligatoriskt gymnasium för alla!

Det är sossarnas förslag! Nä, jag håller inte med. Nästan alla ungdomar väljer ambitiöst att gå gymnasiet, men om några nu faktiskt inte vill, så låt dem slippa! Erbjud istället andra alternativ till gymnasieutbildning; praktik, lärlingsplatser, prova-på av olika slag! Men tvinga dem inte att fortsätta en skola som de inte vill ha! De är ju ändå ganska få och några kanske till och med har fixat ett jobb efter nio år i grundskolan!
http://www.dn.se/debatt/socialdemokraterna-vill-ha-obligatorisk-gymnasieskola

Kommentarer
Postat av: Kerstin Dahl-Blomquist

Kunde inte ha sagt det bättre själv!!

2013-02-02 @ 00:57:37
Postat av: Marie

Håller fullständigt med dig. Jag fick rysningar av förslaget. Snacka om att stjälpa...har de inte förstått att det finns en del ungdomar som faktiskt inte tycker att skolan "passar"dem. Skapa istället ett samhälle för alla...ett samhälle som inte bygge på att alla måste ha "samma" start i 13 år!

Postat av: Freedomtravel

Håller med! De flesta går i gymnasiet ändå. De som absolut inte vill - de är nig svåra att tvinga. Åtminstone om man vill ha ett bra resultat. De behöver något annat - jobb, praktik...

2013-02-02 @ 07:44:18
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Lena

Håller helt med dig! Inte lär man sig något om man blir tvingad till närvaro.

2013-02-02 @ 08:57:17
Postat av: Znogge

Gymnasiet fungerar väl redan som en obligatorisk skola i dag. Men alternativ behövs helt klart. Alla vill inte läsa vidare...

2013-02-02 @ 11:56:04
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: minnea

Håller 100% med dig.Var det Jan Björklund som ville förlänga skoltiden, utöka lästimmar per termin+ diciplin i skolan? Men då fick Batong-Janne stryk av oppositionen för i deras tycke hans förslag var under all kritik.

2013-02-02 @ 12:15:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback