Lurats ...

... har ett antal av de humana hjälporganisationerna gjort; det var Rädda Barnen, Röda Korset och nu senast Reumatikerförbundet som använt insamlade medel till annat än det som var syftet inför bidragsgivarna.
 
Och ännu har man inte ens vågat börja granska alla de här organisationerna som säger sig värna om djur och natur!  De som vi ibland kallar de Gröna organisationerna! Det vore minst lika spännade som att få se vad för kött vi har i färdigmat egentligen. Ett globalt lurendrejeri!  Nu skojas det vildsint om hästköttsfynden.  Typ:
 
" Dagens dubbel" (på hamburgerförpackning)
"Täby kalops" (på köttgryta)
"Alla gillar lasagne,utom Conny  
för det var hans ponny"
 
Påminner mig osökt om när jag var barn och slutade äta kaninkött för det kunde faktiskt vara min älskade Muffungen, favvokaninen som slaktades och hamnade i frysen.

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Det är så trist att inte kunna lita på dessa olika organisationer
Själv är jag ganska skeptiskt mot dessa nuförtiden..
för hur kan jag vara säker på att pengarna verkligen hamnar där de ska

Postat av: TantGlad

Att inte man kan lita på dessa organisationer känns ju inte bra.
Och det här med köttfusket som pågått.
Ha en jättefin söndag inga!

2013-02-17 @ 07:27:31
URL: http://TantGlad.bloggo.nu
Postat av: Gunnar

Att det finns folk som ska ha allt gratis trots hög lön verkar inte vara ovanligt. Men det blir lite värre när pengarna kommer från insamlingar som är tänkta att gå till behövande.
Eftersom jag är vegetarian så berör kött skandalen mig inte så mycket. Men man blir säkert lurad på sån kost också.

Svar: Läste just att i England har var tredje slutat köpa färdigmat med kött i och 5 % tror jag det var har blivit vegetarianer. På nåt sätt så har jag fått för mig att britter har väldigt svårt för att äta hästkött. Där ser man hästen mer som en fámiljemedlem, någon man inte äter alls.
Om vi inte hade tillgång till viltkött så hade nog jag också varit vegetarian, för länge sedan.
Inga Magnusson

2013-02-17 @ 08:02:45
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Znogge

På något vis förutsätter i alla fall jag att vissa organisationer är genomärliga men så är det inte längre...

Svar: Redan de här organisationernas syfte gör på nåt sätt att man förutsätter hederlighet, men egennytta och maktlystnad nästlar sig in överallt där det finns en hacka att tjäna och det finns massor av pengar i våra dåliga sammveten. Lika bra att inse det och vara från början skeptisk. Trist!
Inga Magnusson

2013-02-17 @ 09:18:53
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Anonym

Hej Inga, Maryissa, Gunnar, Znogge och Tant Glad. Det är verkligen jättetråkigt att ni fått denna bild av Rädda Barnen. Tack för era synpunkter. De är jätteviktiga för oss. Att vi och andra organisationer blir granskade uppskattar vi och är något som vi ska bli och blir kontinuerligt. Vad gäller nu senast i samband med Jan Josefssons reportage i Uppdrag Granskning hade vi hela tiden en god dialog med redaktionen och gav dem underlag till vad de efterfrågade. De granskade just en film vi publicerat på Youtube och som var en del av vårt arbete kring barnfattigdom under förra året. Vi har hela tiden hållit med om att retorik och budskap från den filmen inte är bra. Budskapet i filmen stämmer inte med hur Rädda Barnen vill beskriva konsekvenserna för barn som lever i ekonomisk utsatthet. Vi la därför ner kampanjen där filmen ingick. Däremot bygger den på offentlig statistik från SCB sammanställd av Tapio Salonen som är professor i socialt arbete vid Malmö högskola så siffrorna är korrekta. Men självklart beklagar vi att detta skedde.
Znogge du nämner egennytta och maktlystnad, att vi skulle nästla oss in överallt där det finns en hacka att tjäna och det finns massor av pengar att tjäna på folks dåliga samveten. Jättetrist att ni tror att vi arbetar så. Vi har alltid barnets bästa framför oss. Jag har precis idag träffat en kollega nyss hemkommen från arbete i Burma och hon har berättat hur Rädda Barnen arbetar där med lokalanställda och hjälper b la föräldrar att återfinna sina barn som kidnappats av armén och hjälper dem att få hem dem igen. Rädda Barnens personal på plats hjälper dem att bearbeta sina händelser efteråt . Att de sedan får återuppta sin avbrutna utbildning. Till en del har vi möjlighet att ge mikrolån för att de ska kunna starta en egen verksamhet för egen försörjning. Det är sådant vi arbetar med och det är underbart att veta att vi gör skillnad. Jag önskar att ni också fått lyssna till Sophie idag. Ha en fortsatt trevlig kväll. mvh Victoria Nordansjö

Svar: Bra att du gillar öppna granskningar! Det är bra när organisationer går att lysa igenom så man kan se penningflödet i det egna landet och till andra länder. WWF är mitt skräckexempem, en stiftelse som alltså är helt stängd. Vi vet inte hur mycket som rinner igenom till pr och till ägarna som bor i USA.
Inga Magnusson

2013-02-20 @ 16:55:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback