Himla bra om varg ...

... på Värmlands Museum i Karlstad; gå dit! Fotograf Mia Petzälls bilder är otroligt vackra! Och lyssna gärna på intervjun som gjordes med henne.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/museet-oppnar-for-vargdebatt
Sen kan det ibland vara svårt att förstå logiken i att exempelvis Junselevargen får kosta 4 miljoner att bevara, medan vi har djurarter i Sverige som är globalt utrotningshotade och på dem offras inte särskilt stora resurser. Vargen är ju trots allt ett av jordens vanligaste däggdjur, med en enastående förmåga att överleva under olika betingelser.
http://www.svt.se/nyheter/sverige/junselevargen-har-kostat-fyra-miljoner 
Att de som berörs negativt i vardagen av varg är avigt inställda till det här djuret är inte så konstigt men att människor som inte alls berörs i praktiken kan visa en så enorm entusiasm för just denna djurart är lite märkligt. Det är skillnad på djur och djur. Kan det vara naturorganisationernas gigantiska reklamkampanjer som ligger bakom detta? Riktad varg-pr i stort uppslagna annonser ger ju inte bara en oerhörd sympati för vargen som djurart utan också klirr i kassan för organisationerna som ligger bakom. Pengarna strömmar in och ännu så länge har ingen vågat granska hur de används. När man kollade de "humana" hjälporganisationerna så avslöjades en hel del girighet, risken finns alltid att några inte orkar hålla fingrarna ur syltburken när tillfälle bjuds.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback