Snus ...

... är lika svenskt som midsommarafton och kräftor! ;-) Sverige har ju ett undantag från EU-förbudet mot snus och det fanns med i det svenska inträdet. Utan det hade det aldrig gått att få majoritet för EU-anslutning i folkomröstningen. Sverige har många snusare (Kanske hade vi behövt några undantag till, som skyddat en nationall hantering av rovdjur och skarv  till exempel). 
http://www.dn.se/nyheter/sverige/svensk-kamp-for-att-slippa-snusforbud
Häromdagen fick jag veta att snus är inte så svårt att göra. Ingredienserna finns att köpa med beskrivning och allt, kostar då 7 kr dosan att jämföra med drygt 50 för köpesnus! Man blandar finmalda tobaksblad med lite salt och nåt mer, bakar i ugn några timmar och så är det klart! Lär smaka bättre än det som finns i butik!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag förstår inte EU:s syn på snus...

Svar: Det är mycket med EUs klåfingrighet som är svår att förstå. Och att de krafter som jobbar för överstatlighet i unionen har fått så stor genomslagskraft. Tanken var ju en ekonomisk union, inget annat. Inget som skulle i detalj reglera vårt vardagsliv från Bryssel
Inga Magnusson

Postat av: Linus Berggren

Trevligt med lite bra tips som kan leda till bättre ekonomi. Jag har inte provat själv men snuset ska bli väldigt bra har jag hört.
Vill passa på att tipsa om min sida som handlar om privatekonomi och konsumtion mm.
Kanske följande artiklar kan vara intressanta:
Att bo granne med Norge
Spelberoende
Är ditt barn en statussymbol ?
Med vänliga hälsningar Linus
http://stabilekonomi.se/

Svar: Hej Linus! Va roligt att få en kommentar från Dig! Jag ska gå in o kolla!
Inga Magnusson

2012-09-13 @ 07:43:06
URL: http://stabilekonomi.se/
Postat av: Sten Christoffersson

Hej,
Detta har inget med snus att göra, men jag finner ingen mejladress att skriva till. Jag såg att du för några år sedan lade ut bilder av vargar som dödade en älg. Jag skulle behöva någon av dessa för publicering. Var får jag tag i dem?
Sten

2012-09-13 @ 11:10:25
Postat av: Inga M

Hej Sten!
Jag antar att det var bilder som seglade omkring lite herrelöst på nätet på många olika sidor, om du menar dem där vargflocken attackerar och drar ner och börjar äta av den levande älgen. Tror att de var tagna i USA eller Kanada. Jag minns inte vem som hade tagit dem eller var rättigheterna fanns, så jag kan inte hjälpa dig tyvärr.

2012-09-13 @ 17:55:19
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Suss

Detta ska jag genast informera sonen om, han snusar upp alldeles för mycket pengar och inte går det att få honom att sluta heller. TYVÄRR!!!!

Svar: Han kan säkert starta hemtillverkning utifrån inköpsställen som finns på nätet. Om det inte lyckas så kan jag kanske få fram någon adress.
Inga Magnusson

2012-09-13 @ 19:44:04
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: soffie

men oj är det så lätt att göra snus får säga till mannen att testa men undrar vad det är det där nåt mer:) kramen

Svar: Man köper i färdiga paket med alla ingredienser med och beskrivning på hur man gör.
Inga Magnusson

2012-09-13 @ 20:49:10
URL: http://soffie69.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback