Skrämmande artikel!

På Sten Myrebacks Facebooksida hittade gubben länk till den här artikeln, skriven av en välrenommerad hjärtkirurg, Dwight Lundell. .
http://www.kostdemokrati.se/scoop/2012/03/13/varldsberomd-hjartkirurg-talar-ut-om-vad-som-egentligen-orsakar-hjartsjukdom/
Den skrämmer ju mig.  Borde skrämma många andra också som levt enligt myndigheternas och forskarnas kostråd..

Kommentarer
Postat av: Selma

Jag tror som jag alltid trott att man inte ska lyssna så noga på alla kostråd. Äta lite blandat så där och inte oroa sig för mycket. Sen borde såna som jag äta lite mindre av allt men det är riktigt svårt det. Jag tror att all fanatism är vansklig, veganism, lchf och vad det vara månde. Pendeln svänger från vecka till vecka med vad som är übersunt och vad som är livsfarligt. Står man kvar på mitten har man i alla fall sluppit springa med.

Postat av: Lena

Jag blir glad av att läsa artikeln.

2012-09-05 @ 10:08:16
Postat av: Gunnar

Det är verkligen inte lätt att veta vad man ska tro. Kommer hela tiden motstridiga uppgifter.Jag tror att om man motionerar regelbundet och äter mycket frukt och grönt så mår man bra.

2012-09-05 @ 19:41:42
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Lennart Carlstedt

Gunnars kommentar är vettig. LCHF är extremt och säkert dåligt på sikt. Mycket frukt, grönt och fisk samt motion och ett gott socialt liv. Den gamla kostcirkeln var väl inte så dum? Medelhavsdiet kort sagt. På ön Kreta lever folk på landet efter denna diet och har oerhört låg frekvens av både cancer och hjärtsjukdomar. De gör av med mest olivolja i hela Grekland: 30 liter per person och år. Och ändå röker dom - vilket jag dock inte vill rekommendera.

2012-09-05 @ 23:08:50
Postat av: Pillan

Inte lätt att vara lilla människan och försöka hitta rätt i kostrådsdjungeln. Än ska vi äta si och än ska vi äta så.... Vem ska man tro på??

Svar: Nej det är inte lätt och äta måste man ju!
Inga Magnusson

2012-09-07 @ 15:06:45
Postat av: Lennart Carlstedt

Nu börjar det komma rapporter om att LCHF hissar upp kolesteolet på farliga nivåer. Extrema och ensidiga dieter ska man akta sig för. Det var väl inget fel på dem gamla kostcirkeln?

Svar: Det tycks vara så att en del människor får högre kolesterol av LCHF men man får tydligen också högre värden på det goda kolesterolet. En del har oförändrade värden och några får lägre. Den som äter LCHF bör nog kolla detta. Jag åt LCHF i två månader och testade mina blodfetter. De låg kvar på väldigt låg nivå med en knappt mätbar höjning och jag har aldrig mått bättre i hela mitt liv än under de två månaderna, god och djup sömn, inga downperioder under dagarna.
Inga Magnusson

2012-09-07 @ 22:54:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback