Rent

Jag fortsätter mitt saneringsprojekt här hemma. Det började med källarens förrådsutrymmen för att få allt i hyllorna istället för på golvet. Nu har jag fortsatt till köket, gjort  rent i alla skåp och lådor, slängt en hel del, en del till second hand, en del stuvas bara om så att det inte blir så trångt. Det som inte används i stort sett daglig dags får inte finnas på bästa plats i köksskåpen. Där får bara sånt vara som vi använder hela tiden, allt annat får maka åt sig. Och plötsligt är det rymligt och luftigt i skåpen och dessutom lite fri bänkyta fastän köket är rätt litet!

Kommentarer
Postat av: Pillan

Ja och vill du fortsätta när du färdig hos dig är du välkommen : )

Svar: Ha ha... nja kanske räcker det lagom till med de 248 kvadratmetrarna vi har här sammanlagt med full källare. Insåg att det nog inte var utrymmesbrist som gjorde att det började bli trångt överallt, utan mer samlarmani och dålig prioritering. Vi är ju trots allt bara två personer och några hundar som ska rymmas här. Det fanns en tid när vi var fem pers och tre hundar!
Inga Magnusson

2012-09-26 @ 18:36:10
Postat av: Veiken

Jag tycker inte det var länge sedan jag skurade ur lådor och skåp i köket och snart dags igen, suck! :(

Svar: Mmmm... det är ett evighetsarbete, men hos oss är det rätt långt emellan varven, det ska erkännas.
Inga Magnusson

Postat av: Landkrabba

Känns som om jag bara funderar på olika förvaringsmöjligheter och hur vi bäst ska organisera våra 92 kvadrat. Har både större och mindre planer på gång. Ska riva ut alla gamla skåp i klädkammaren och ersätta med smarta förvaringskombinationer från IKEA. Men det får nog bli framåt vintern.

Svar: Jag tar gärna del av dina förvaringsfunderingar så småningom. Vi ska bygga någon sorts förvaringsrum i det som var en gillestuga när vi byggde huset. Tänker en hel del på det nu.
Inga Magnusson

2012-09-26 @ 21:42:36
URL: http://landkrabba.blogg.se
Postat av: Landkrabba

Vi var och tittade lite på IKEA igår och det lutar åt delar ur det system som heter ALGOT. Tyckte att det verkade väldigt smart med väggskenorna så att man enkelt kan ha olika avstånd mellan hyllplanen, ha olika många hyllplan på olika sektioner och så vidare. Samt att hyllorna var 40 cm djupa. Hyllplanen klickade man tydligen bara i vilket verkar bra om man vill/behöver byta avstånd mellan hyllorna.

Svar: Va kul att du också kollat på det! När jag var på Ikea senast så tog jag en hel del bilder på det systemet. En av bilderna råkade för övrigt lägga sig som förstsida på min mobiltelefon så den ser jag flera gånger om dagen och blir allt mer övertygad om den typen av lösning. Den är föränderlig över tid, kan bli upphängning och annan förvaring utan att kosta skjortan.
Inga Magnusson

2012-09-27 @ 11:08:55
URL: http://landkrabba.blogg.se
Postat av: Landkrabba

Ja, det är väl lite av ett måste egentligen. Att det ska gå att förändra. Ibland behöver man plats för stora backar, ibland är det bättre med fler hyllplan och mindre lådor. Vi behöver just nu bara hyllplan högt upp med klädstång under men det är ju toppen att man sen kan "bygga" på det med trådbackar och liknande. Eftersom serien är rätt ny antar jag att den kommer finnas i många år till.

2012-09-27 @ 16:27:11
URL: http://landkrabba.blogg.se
Postat av: Pillan

Här finns det alltför mycket "kan vara bra att ha saker". Hade tänkt gå igenom det nu i sommar men, men så blev det inte. Ingen risk att det försvinner inte. Det finns garanterat kvar nästa sommar : )
Ha en bra helg!!

2012-09-28 @ 19:14:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback