Norsk centerpartist Trygve Slagsvold Vedum ...

... föreslår fri jakt på varg i Norge. Han är lantbruks- och matminister. Det finns inget unikt med de norska vargarna säger han och hänvisar till forskare. De norska vargarna  är en del av den talrika finsk-ryska vargstammen och då finns inga skäl att Norge ska ta på sitt ansvar att bevara dem. Han menar att de är invandrade på samma sätt som vildsvin och mårdhund. Vargen har varit fridlyst i Norge sedan 1973 och antalet uppgår till c:a 30 nu och får finnas i avgränsat område, mot svenska gränsen, den s.k. ulvezonen.
http://www.vargfakta.se/nyheter/centerpartiet-for-fri-jakt-pa-varg-norge/
 
Vedum  anser att de pengar det kostar att bevara ett fåtal vargar i Norge kan användas klokare inom miljöområdet. Utspelet finns med i ett förslag till valprogram och kommer att beslutas av partiet i april nästa år. Vedum får stöd av norska centerpartiets ungdomsförbund.
 
Om jag ska gissa på något så är det att norska centerpartiet kommer att fortsätta ha en plats tryggad  i sin riksdag nästa mandatperiod, till skillnad från en del andra centerpartier.
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10060703
http://www.nationen.no/2012/09/05/landbruk/rovdyrpolitikk/rovdyrforlik/ulv/sau/7637810/
 
Idag den 9 september löper tillståndstiden ut för att avliva den varg i Ockelbo som skrämt människor i området.
http://gd.se/nyheter/ockelbo/1.5074174-polisen-vargen-ar-farlig-for-manniskor-
Den har tagit får och uppträtt oskyggt (precis som många andra av vargarna i Sverige!!!) och kan vara farlig för människor anser djurpolisen (vad nu det är för nåt???) och därför ska den enligt honom avlivas men det ska inte ske genom jakt (????) fast det är ett antal jägare som anlitats för uppdraget (!!!). Nej, enligt djurpolisen så ska den bara avlivas (???? !!!!) Menar han att jägarna  ska säga bu och försöka skrämma ihjäl den då om det inte ska ske genom jakt?  
 
Alltså ibland blir retoriken i de här sammanhangen bara så helt skruvad!

Kommentarer
Postat av: Pillan

Norges politiker verkar ha en sund inställning till naturens mångfald. Norrmännen var ju kloka nog att hålla sig utanför EU. Man undrar ju hur det skulle varit om inte Sverige gått med....

Svar: Jag behöver inte ens undra, jag är helt övertygad om att vi hade haft det bättre. Kombon vår industri och norsk olja hade varit ett vinnande koncept. Vi hade dessutom haft bättre möjligheter att ha en vettig rovdjurspolitik.
Inga Magnusson

2012-09-09 @ 12:04:16
Postat av: soffie

hoppas du haft en mysig helg!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback