Centerns landsbygdspolitik ...

... ska tydliggöras i ett program med 25 punkter.
http://www.centerpartiet.se/Nyheter/Arkiv-2012/25-punkter-for-en-hallbar-landsbygdspolitik/
 
Synd att det hela blir ett riktigt stolpskott eftersom det inte finns en enda rad om jakt, viltbruk och rovdjur. De frågorna är numera några av de mest kontroversiella och mest politiskt beroende för de människor som försöker driva verksamhet på landsbygden. Nu har en fårbonde till slutat eftersom hans djur om och om igen angrips och dödas av varg och bonden är trött på att flytta omkring fåren och stängsla in dem efter länsstyrelsens anvisningar. Inget hjälper ju i alla fall. Och skyddsjakten är i de allra flesta fall en utopi, tillåten endast efter fullkomligt orimliga krav.  Irritationen ute i bygderna växer och väljarna kommer att straffa de partier som negligerar de här problemen inför nästa val.  
 
Det spelar ingen roll vilket parti det är  som gör en Agenda för landsbygden så borde självklart de frågorna finnas med. De är stora och betydelsefulla för alla som är berörda.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Gick inte att kommentera på ditt senaste så jag skriver här. 60% låter verkligen perfekt! Något att tänka på när det närmar sig...

Svar: Alltså kommentarsfunktionen på Blogg.se funkar dåligt! Trist! Roligt att du ändå hittade en lösning!Jo, det är perfekt. Innebär också att jag kan ta ut en del pension i förskott och samla lite ladorna för kommande dagar utan att slå i det statliga skattetaket.
Inga Magnusson

Postat av: Gunnar

Jag har upptäckt samma sak som Znogge. Det låter vettigt att trappa ner. Heltid är tufft om man är 60+. I framtiden måste man skapa ett pensionssystem som är mer flexibelt. Väldigt olika för olika yrken och olika personer tror jag.

Svar: Ja, absolut! I Norge finns en del klokskap att hämta där. Det borde vara ok att både sluta tidigare än 65 och jobba vidare efter 67 o få rimlig pension. Det borde gå jämt ut om man öppnar upp åt båda håll.
Inga Magnusson

2012-09-12 @ 09:32:51
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Gunnar

Ser att flera av mina nätvänner har problem med blogg.se. Har du övervägt att gå över till Wordpress? Inget system är perfekt men jag är nöjd med den bloggvärden.

Svar: Jag har en wordpressblogg redan, men dess hantering överstiger vida mitt förstånd :-) så jag använder den inte. Det får bli blogg.se med alla dess fel o brister
Inga Magnusson

2012-09-12 @ 09:36:42
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com
Postat av: Mia

Uppdatera (eller sänd) inlägget en gång till, det har hjälpt mig vid sådana tillfällen. 60 % låter inte dumt. Jag kanske också arbetar ungefär 60 % fast jag lägger arbetstiden som intensiva arbetsperioder...

Svar: Ja det finns många varianter på detta. Pratade häromdagen med en god vän som valt att ta ledigt en dag i veckan, varannan fredag och måndag, jobbar på så sätt två korta veckor med en långhelg ledigt emellan. Har också en släkt- med -släktenkvinna som jobbar heltid två veckor i sträck och sen är ledig två veckor i sträck.
Jag testade att publicera inlägget en gång till men det hälpte inte. Trist med blogg.se ibland!
Inga Magnusson

2012-09-12 @ 09:38:22
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Lena

Du är klok, som i tid inser din begränsning och låter de yngre ta vid. Det blir också en fin övergång till att bli pensionär på heltid så småningom.

C och landsbygdspolitik? Så länge man satsar på att hitta väljare runt Stureplan lär det inte bli något vettigt alls för alla som bor utan gatlampor och asfalt. Inte ens Eskil vågar säga ett enda ord, som möjligen skulle ge ett litet hopp. Babbel, babbel, babbel i tid och otid. Annie är specialist på att länge småleende prata om något och efteråt undrar alla "vad sa hon?"

Svar: Alltså nu har jag gjort två försök att svara på den här kommentaren och inget har lyckats! Suck!
Inga Magnusson

2012-09-12 @ 17:55:03
Postat av: Lennart Carlstedt

60% låter toppen. Tänk vad samhället skulle tjäna på om folk gick ner i arbetstid: mindre stress, mer tid för familjen, fler jobb för de unga. Klokt tänkt!

2012-09-12 @ 23:58:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback