Mat-trend baklänges ...

... lär det ska vara just nu, mot 70-talets plankstek, långkokta grytor och smörgåstårtor. Intet är nytt under solen.
 
Smörgåstårtorna avstår jag gärna, likaså plankstek. Steken på brädbit går bort, mest för att det känns snuskigt att äta nåt som serveras på ett underlag som inte går att diska ordentligt i maskin mellan varven.  Men grytor är alltså så himla gott, billiga köttdelar och det går att variera i all oändlighet, blir aldrig tråkigt, varken  när det gäller innehåll  eller  tillbehör. Älggryta är oslagbart. Sen kan jag tänka mig att slå ett slag för pepparrotskött. Väldigt gott rätt tillagat! Ger flera middagar; först viltsoppa på buljongen, sen kött med smarrig sås, sen till sist pytt i panna på resterna.
http://www.svd.se/mat-och-vin/ny-mattrend-darfor-gar-vi-tillbaka-till-gamla-godingar_7595014.svd

Kommentarer
Postat av: Hosanna

Smörgåstårta... typisk husförhörsmat. Det går fetbort för att uttrycka sig som ungdomarna ;)

Svar: Ha ha... husförhörsmat!
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Vår svärson älskar smörgåstårta och det får vi alltid på hans födelsedag och grytor äter vi mycket i det här huset.... alltid. Inga trender här när det gäller så goda saker! :)

2012-10-23 @ 18:52:12
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Herta

Här gillar vi 70-talet. Plankor är kanon, smörgåstårta smarrigt och en långkkokt gryta det är höstmys.

2012-10-23 @ 19:51:36
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se
Postat av: anne

Jag äter nog allt av det där! Annat var det med haggis som de verkade klämma in både här och där i Edinburgh...!

2012-10-23 @ 20:07:55
URL: http://annnne.blogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Någonstans har jag ett recept på smörgåstårta som inte alls är så fet som de brukar vara...men var?

Grytor är toppen och går alltid att variera. Pepparrot gillar jag men inte pepparrotskött av någon anledning. Planksteä är toppen. Och faktiskt är det inte så snuskigt med plankor eller för den delen skärbrädor av trä - de är faktiskt bättre ur bakteriesynpunkt än plast enligt de sensaste rönen.

2012-10-26 @ 23:14:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback