Vildsvin ...

... är en favvorätt. Fredag kväll, igår,  fick vi frossa ordentligt i vildsvinsrygg med god sås, potatis och rödkål. Vildsvinet var först brynt sen stekt i ugnen med rödvin, kryddor, lök och svamp tror jag på rätt låg temperatur i ett par -tre timmar.

Sen var det en fantastisk kväll med festligt historieberättande, så där som det kan bli när den ena berättelsen ger den andra; sanna och påhitt om varandra,. Vi skrattade så tårarna trillade.












Kommentarer
Postat av: Gunnel

Jag har aldrig ätit vildsvinskött. Vi har stora problem här nu med att vildsvinen springer in i trädgårdarna och fördärvar. De har förstört fotbollsplanen en bit härifrån ett par omgångar.

Postat av: Inga Magnusson

Gunnel: Vildsvinskött är bland det bästa jag vet i matväg. Ryggen och skinkan smakar suveränt och liknar inte alls griskött egentligen.

Men de kan säkert bli en plåga om det blir för många. Nu är det jaktbart vilt så det borde gå att hålla efter och minska plågorna.

2012-06-16 @ 17:45:27
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Veiken

Oj, så mycket god mat! Jag har aldrig smakat vildsvin, men vid första bästa tillfälle ska jag pröva :)

2012-06-16 @ 21:48:59
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Lennart Carlstedt

Vihar gott om dem i Halland och de jagas förstås. Men de är mycket svårjagade tyvärr. Har en kollega som krockade med två stycken! Hon klarade sig oskadd men bilen blev skrot. Jag håller med om att köttet är läckert.

2012-06-16 @ 22:28:57
Postat av: pillan

Nu blir jag avundsjuk!!! Tycker också vildsvinskött är helt otroligt gott. Saftigheten från tamgris och smaken från viltet mmmmm.....
Hoppas du njöt ordentligt.

2012-06-17 @ 16:39:30
Postat av: Freedomtravel

Mmm, vildsvin är suveränt gott! Vi har provat runt och lagat lite viltkött, och vildsvin är en favorit.

2012-06-17 @ 19:38:04
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback