Ny skola i Årjäng...

... ser det ut att bli! Äntligen satsas på centralortens skolor. Det var länge sedan sist och då endast med småsmulor. Nu förslås en skattehöjning med 50 öre för att finansiera bygget som går loss på så där 100 miljoner. Beslutet om skattehöjning för att bygga ny skola har bemötts positivt i kommunen och man  hamnar ändå inte bland högskattekommunerna i länet.
http://www.nwt.se/arjang/article1129333.ece 
 
Vi får hoppas att slantarna räcker till att göra en helrenovering och tillbyggnad på låg- o mellanstadiedelen också. Den ser ut så här på utsidan och insidan är inte mycket bättre i den här delen av huset. Dessutom är det alldeles för trångt, lokalerna räcker inte till för undervisningen som ska bedrivas utan man har i några år haft en dyr  barack bredvid skolan (var det 30.000 per månad eller nåt sånt?) Den stora skolan i kommunen har alltså fått hingla ochn gå  med provisorier,  medan de små ( nedläggningshotade!) skolorna i kommunen har fått nybyggnation vid  lokalbrist. Självklart ska alla skolor har bra lokaler men logiken har ändå haltat kan vi tycka som har slitit i omoderna och otillräckliga utrymmen i många år nu. Nya mål och nya  verksamheter (bra verksamheter i sig!)  har flyttats in i den här skolan utan att man har byggt tillräckligt i samband med det; förskola, fritis, särskola, träningskola exempelvis.
 
Många av oss som är berörda; personal, elever och föräldrar är tacksamma att den nuvarande politiska majoriteten med Katarina i spetsen har lotsat de här investeringsplanerna så här långt. Det visar att man månar om hela kommunen och att alla barn ska ha en bra skola som rimmar med de nya kvalitetskrav som riksdagen har beslutat om.
 
Katarina fyller förresten år idag GRATTIS!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Den höjningen är verkligen behjärtansvärd! Så viktigt dessutom.

Postat av: Veiken

Verkligen väl använda pengar. Hoppas varenda krona går dit den ska och inte ner i något svart hål som dyker upp.....

2012-06-27 @ 21:40:36
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Lennart Carlstedt

Bra att man satsar på skolan!

2012-06-27 @ 21:44:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback