Grattis Sverige ...


... på Nationaldagen!

Sverige är ett bra land, liksom redigt, hederligt och lite troskyldigt blåögt ibland! Jag är väldigt förtjust i det och inte så lite stolt över att vara svensk. Fast det får man väl  inte säga utan att bli betraktad som främlingsfientlig. Och det är jag inte, umgås glatt med främlingar varje dag. Jag är inte ens Sverigedemokrat.

 Landet Sverige och svenskarna är ju naturligtvis präglade av landskapet, historien, kulturen, naturtillgångarna och en del annat givet. På samma sätt har andra länder skapats av sina förutsättningar och blivit bra på sina  sätt. Fast lite olika. Bäst att tillägga det så jag inte blir missuppfattad.

Sen ska man förstås ha i åtanke att människor från olika delar av världen mest ändå är lika med samma grundläggande behov och samma människovärde.

I Årjäng firas nationaldagen i eftermiddag med högtid i kyrkan kl 16.00, sen följer parad upp till Claras torg och fortsatta festligheter där med tal och hyllningar. Det brukar vara stort kaffekalas med gratis tårta men jag vet inte om det är lika i år.




Kommentarer
Postat av: Marie

Önskar dig en trevlig dag med allt firande!

Postat av: Anonym

Jag vill känna stolthet utan bismak så det väljer jag att göra!



Heja Sverige!

2012-06-06 @ 10:53:29
Postat av: Gunnel

Det är väl inget fel i att vara stolt över sitt land. Men vissa människor måste hitta negativa saker i allt. Trist. Ha en fin firardag. Kram

2012-06-06 @ 11:00:00
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: Zarah

Jag tycker också vi ska vara stolta över vårt land, varför skulle det vara fult? Är det Jante som knackar på och viskar dumheter?



Tyvärr så har det under de senaste åren blivit litet ifrågasatt att gilla Sverige då de extrema högerkrafterna försökt ta det som det är de som älskar Sverige och de som värnar om Sveriges bästa. Låt oss ta tillbaka att Sverige är så mycket mer än för dem. Sverige är en demokrati, ett öppet samhälle där vi får tycka och tänka vad vi vill, ett land där det finns plats för massor med olika sorters människor. Ett land att njuta av och att älska! Jag vill inte bo i något annat land, även om jag gärna besöker andra länder!

2012-06-06 @ 11:59:50
URL: http://verandan.svenskablogg.se
Postat av: Herta

Nog gillar jag mitt hemland alltid, det är vi nog många som gör.

2012-06-06 @ 14:20:11
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Inger Maryissa

Visst ska man kunna säga att man är stolt över att vara Svensk utan att behöva betraktas som främlingsfientlig

I alla länder, oftast människor är stolta över sina länder och som medborgare också,

Skillnaden blir om man tycker att man är bättre och ser ner på andra...då är det ju en annan sak...

Ha en fin fortsatt Sveriges Nationaldag

2012-06-06 @ 15:10:07
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Trolda

Jag är både GLAD och STOLT över att vara svensk! =D Och har naturligtvis sjungt nationalsången idag, och firat med god middag tillsammans med mina grabbar. =D Hoppas du haft en fin dag också!



Trolda - Kramar! =D

2012-06-06 @ 20:49:39
URL: http://trolda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback