Bill ...

... heter det fantastiska nya barnbarnet!

Vi har alltså varit i Stockholm över dagen för att snossa lite med barnbarnet, sitta timme efter timme  och bara tindra vid anblicken av världens finaste lille Bill. Precis sån blir man som nyblivna farföräldrar. Lille Bill är nu 8 dagar gammal och självklart jättesöt och ett underverk!

Sen kan jag väl också tindra över att vara svensk i såna här sammanhang.  Sverige har en exklusiv lagstiftning när det gäller föräldrarledigheter. Pappan får direkt vara hemma ett par veckor i samband med förlossningen och sen finns förhållandevis generöst tilltagen föräldraledighet som ger båda föräldrarna möjlighet att tillbringa mycket tid med det egna barnet från början.

Och jag vidhåller att barn har aldrig haft det så bra någonsin i vårt land som nu. De har två föräldrar som bryr sig om dem redan från början och det har inte funnits möjlighet till för tidigare generationer. Tacksam för detta är jag nu. Och Bill kommer att få växa upp med värme och engagemang från sina två  fantastiska föräldrar plus ett nätverk av släktingar och vänner inom räckhåll. Det känns tryggt och glädjer de "gamla farföräldrarna". ;-)


Kommentarer
Postat av: Mia

Visst är det så i de bästa fallen, när familjen fungerar som den ska. Sedan vet vi idag att allt fler unga mår väldigt dåligt psykiskt, så allt är inte så bra som det skulle kunna vara.

Att få välkomna ett litet barnbarn måste vara fantastiskt...

Postat av: Gunnar

Grattis! Underbart med ett litet barnbarn.
Ja vi har bra villkor för föräldrarledighet. Det finns länder där folk blir uppsagda när dom blir gravida.

2012-06-29 @ 07:39:24
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Inger Maryissa

Grattis till det lilla barnbarnet
Och ett så mysigt foto !
Jo, jag tror också att barn aldrig haft det så bra i vårt land som nu.
med oftast båda föräldrarna närvarande från allra första början när det föds
För så var det inte i tidigare generationer

2012-06-29 @ 16:11:47
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Herta

Mysig bild.

2012-06-29 @ 19:39:26
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Lennart Carlstedt

Visst finns det barn som far illa även i Sverige men jag håller med om att vår föräldraledighet tillhör de bästa i världen. Och allra bäst är förstås när båda färäldrarna kan dela på ledigheten - jag tror man måste lagstifta om detta.

2012-06-29 @ 22:08:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback