40 miljarder Euro ...

... vill spanska banker ha. Från Spanien kommer alltså nya vädjanden till EU om stöd för bankerna, Euron och Europa så att en kollaps ska undvikas. I nästa andetag så aviserar ledarna inom EU att medborgarna måste räkna med att jobba till 75- 80 års ålder för att man ska klara välfärd, vård och omsorg. Skum tajming!  Det tycks vara så att vi egentligen  ska jobba längre för att kunna underhålla bankerna i andra länder med generösa bidrag, inte främst för det egna landets välfärdssystem.
http://www.svd.se/naringsliv/spansk-hjalpinsats-diskuteras-i-dag_7263733.svd
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/aig-pensionsaldern-kommer-hojas-till-80-ar_7253411.svd
http://www.expressen.se/nyheter/grekiskt-euroavhopp-kan-hota-valutan/

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/kommissionen-ar-redo-att-fortsatta-snabbt_7266405.svd
Nej det räckte inte med 40 miljarder. Reinfeldt sa redan före mötet att det skulle krävas det dubbla, minst 80 miljarder Euro. Och beslutet blev alltså 100 miljarder Euro, fullständigt svindlande summor. Jag undrar om någon av oss kan räkna med att någonsin få pension. Vi får nog jobba på tills vi stupar

Kommentarer
Postat av: Znogge

Ja och det stör mig ordentligt! Var och en borde bekosta sitt...

Postat av: Veiken

Vi kommer att stupa på jobbet allihop....så det kommer inte att behövas någon äldreomsorg och vips har vi sparat massor av pengar till både svenska och utländska banker! :)

2012-06-10 @ 07:36:20
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Lennart Carlstedt

Om Spanien kraschar lär chockvågorna krascha Europas ekonomi. Så av ren egennytta måste vi stötta de krisande länderna. Kan bara hoppas att Grekland röstar förnuftigt på söndag.

2012-06-11 @ 22:05:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback