Final älgjakt söndag kväll



Älgfärsen som kommer i kasse och ska förpackas i lite lagom stora paket och märkas och frysas in.


Slipade knivar och våg.


Och så den ceremoni som alltid avslutar varje års älgjakt; stekning och ätning av en liten bit färsk älgfilé. Den här gången tillsammans med potatiskaka ( första gången jag gör det, men jag ville göra åt kokt kall potatis som blivit över) kantarellstuvning, sallad, Masi och så lite tårta efter och espresso. Så var det över för i år, frysen full och det dröjer ett år till nästa gång.

På bilden ovan ser det lyxigt och lättvindigt ut. Då ska man veta att det ligger en hel arbetsveckas slit bakom de c:a 25 kg älgkött som kommer i baljan samt bortåt en tusenlapp sammalagt för statligt jaktkort, jakträttsbevis, styckningsavgift, övningskjutning och  en hel del bilkörning för att bärga hem detta. Så ´det känns rätt välförtjänt.


Kommentarer
Postat av: Selma

Det är ju så gott!

Postat av: Suss

Ni kan vara lyckliga som har frysen full med så härlig mat. Det kallar jag rikedom!

2011-10-17 @ 22:27:19
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Herta

Bästaste av bäst.

2011-10-17 @ 22:51:07
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback