Apropå "fettstund istället för fruktstund".

Jag fick en lång kommentar från Tessan på inlägget  http://publishme.se/7230/entries/article/140895839/  och publicerar den här nedan

"Det ser nog tyvärr väldigt olika ut med skolmatskvaliten runt om i landet är jag rädd. Det stora problemet är den billiga halvfabrikatmaten som är proppad med processade tillsatser och väldigt lite energi. Håller med om att föräldrarna har ansvaret att ge en bra frukost och det är därför jag står och steker bacon eller hamburgare varenda morgon. Mat som man håller sig mätt länge på men det funkar naturligtvis inte en hel skoldag och därför är kollunchens kvalité väldigt viktig. Bort med halvfabrikat, margariner, lättmjölk och liknande och laga riktig mat så ska ni se att ungarna äter också eftersom maten smakar så himla mycket bättre dessutom med riktiga råvaror. Då slipper ungarna gå till kiosken och köpa sig snask och bli höga på socker hela eftermiddagarna. Håller fullständigt med att fruktstunden skulle kunna bytas mot annat, i alla fall någon gång i veckan. Frukt är minst lika bra att snabbt höja blodsockret med som godis och ger väldigt lite mättnadskänsla."

Jag håller nog med det mesta som Tessan skriver, ville bara tillägga  att vi på Silbodalsskolan har bra skolmat med mycket hemlagat och fin salladsbuffé varje dag.



Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Jo, jag tycker också att det är föräldrarnas ansvar att ge barnen en bra frukost

och det låter toppen den som du gör...

Får sådan mat gör ju att barnen håller sig mätta till lunchen och dessutom gör att de mår bra

och håller med om att lunchen i skolorna ska vara riktig mat...inte en massa halvfabrikat och lättmargariner, lättmjölk osv

då smakar ju maten mycket bättre också

Postat av: Tessan

Svar; Ja jag ska var med i Expressens söndagsbilaga så småningom. Vet ej exakt när ännu. Det är en inspirationsartikel om viktnedgång med LCHF så jag känner mig hedrad;))

Det gör absolut ingenting att du lade ut min kommentar. Du får gärna länka hur mycket du vill:))

2011-10-18 @ 00:13:43
URL: http://tessanslchf.blogspot.com
Postat av: Tessan

Sen så vill jag tillägga att jag absolut inte framförde kritik mot Silbodalsskolans mat för det har jag sannerligen ingen koll på. Är längesedan jag gick i skolan;)) men jag vet att kvalitetén skiftar alldeles otroligt mellan kommuner och skolor och detta har ju även uppmärksammats i en rad TV-program.

2011-10-18 @ 00:16:03
URL: http://tessanslchf.blogspot.com
Postat av: Selma

Trots allt känns det också som att iden spelar in. Jag menar när maten serveras allt för tidigt blir eftermiddagen lång.

2011-10-18 @ 10:53:54
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback