"Varg och landsbygdsboende" ...

... heter boken som beskriver både fakta om vargen som djur och  konflikten varg - människa på det bästa sätt jag sett i bokform. Vargen som biologisk varelse finns ju mycket skrivet om men inte särskilt mycket verklighetsanknutet om just problemen i mötet med människa i nuläget. Bra att det äntligen gjorts en sån här beskrivning!

 Den är skriven av Sten Bergh,
Karl Hedin, Anders Runnérus.  Jag fick ett ex per post av den alldeles nyutkomna boken eftersom författarna hittat perspektivet "Brukare - Betraktare" på min blogg. Jag känner dem inte alls, men de har läst om rovdjursfrågor på min blogg.  De delar min syn att rovdjursfrågan splittrar landet i just brukare och betraktare, dvs dels de som är påverkade i sin vardag av rovdjuren för att de är brukare av natur och djur, dels  de som inte är påverkade i sin vardag men som intresserat betraktar dem utifrån.  Och boken kom som gåva med tack för det tankespåret.

Jag kommer att skriva mer om den här boken senare när jag läst hela, men så pass har jag läst att jag kan rekommendera den för det sakliga i innehållet och för att man tar upp ett kontroversiellt ämne utan att hemfalla åt extremism eller romantisering. Den innehåller också konstruktiva förslag på hur man kan gå vidare i framtiden inom ramen för det regelverk som styr oss uppifrån, men samtidigt med respekt för de människor och djur som påverkas.

 Boken är inte så tjock och lätt att ta till sig med illustrationer i form av bilder och diagram. Köp den är rådet till alla som är intresserade av ämnet från båda sidor; brukare - betraktare!

Den kostar 160 SEK + ev frakt och  kan beställas på www.vargboken.com eller per telefon 0223 - 435 00!   


Inlägg som kommer handlar om duktiga unga skyttar från Årjäng, skulpturpark på väg till Kyrkerud,  Diethers fotoutställning på biblioteket, om snygg gäddfångst från Dennisarna, om några lästa böcker bl.a. The Dirt, Sirila gentlemän sökes, Ers majestäts olycklige Kurt och Midsommar i Stockholm. Det har varit ett par läsardagar.

Kommentarer
Postat av: Lena

Så roligt att ditt uttryck "Brukare o Betraktare" har följts upp och blivit en del av diskussionen i en bok. Fint att de som "kopierat" dig tackade med ett ex. Annars är det så vanligt att man ohämmat stjäl utan att ange källan.

Och det är ett bra uttryck!!!

2011-05-31 @ 22:32:37
Postat av: Roger Engstrand

En utmärkt bok som sakligt beskriver betraktarnas och rovdjursromantiska myndigheters övergrepp på brukarna. Ska vargfrågan kommas ihåg som den epok när demokratin spårade ur?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback