tubecrush.net - ha ha...!

http://tubecrush.net/

Läste idag på morgonen en kulturartikel i en svensk morgontidning där man förfasade sig över den tilltagande sexualiseringen av (även!) mannen och att mannen nu har blivit allt mer objektifierad i magasinsvärlden / reklamvärlden.  Till del skylls detta på  större acceptans av homokultur.

I artikeln hänvisas till en nätsida som heter tubecrush.net och den angavs som ett exempel på detta förfall och hunkfrosseri. Jag gick in på den här sidan med skepsis i beredskap, beredd att dela förfasandet men undrade samtidigt om jag nu skulle bli dokumenterad någonstans på nätet som en skum kvinna med fluktbehov! ;-))

Men den här sidan var inte det minsta slibbig, raktes inget att förfasa sig över,  så jag sprider gärna kunskap om den. Gå dit och kolla!

Idén går ut på att ta bilder på män i tunnelbanan (London antar jag det är!) och så skicka dem till sidan där de läggs ut med lite kommentarer, ganska oförargliga korta texter men ofta  humoristiska, och så finns möjlighet för sidans besökare att rösta om bästa bilden. Fotografen anger också vilken linje och vilken tid bilden är tagen på. Temat är see - snap - share eller nåt sånt.

När man ser lite flyktigt på bilderna och läser texterna så handlar det mer om att fånga ögonblicksbilder av människor än att exploatera manskroppar! Ok, de flesta är rätt prydliga men långt ifrån supermodeller och de poserar inte.  De flesta ser drömskt frånvarande ut och verkar önska sig någon annanstans är den tunnelbanevagn de befinner sig i. Jag skulle gärna se de bästa av de här bilderna i lite god  ordning på en fotoutställning. Konceptet liknar mer den här sidan som skriver om roliga gamla skivomslag. Jag kan inte se det djupt omoraliska men kanske det finns där ändå? Upplys mig gärna i så fall, så lovar jag att ändra mig!

Undrar vem som blir först med att publicera en liknande sida från Stockholms tunnelbana? Eller kanske på Karlstadbussen, tjejer Ni som åker den varje jobbdag har en gyllene chans!  Och vem som blir först med att ta fram en motsvarande sida med bilder på kvïnnor?   


Kommentarer
Postat av: Herta

Du menar vem som hellst av alla oss. Då kommer frågan. Vill vi blifotograferade när vi lever våra liv?

Postat av: Inga M

Herta: Du har en point där, jag räknade förstås kallt med att alla som blir publicerade har lämnat sin tillåtelse. Jag frågar ju alltid, men så är det kanske inte på tubecrush.

2011-05-22 @ 14:32:32
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Veiken

Jag ska gå in och kolla.... men att någon/några skyller på större acceptans av den homosexuella kulturen för den ökade sexualiseringen är ju alldeles absurt

Ha en fin kväll!!

2011-05-22 @ 18:36:06
URL: http://veiken.wordpress.com/
Postat av: Lena

Äntligen lite balans - i årtionden har vi bara fått titta på snygga tjejer! Jämnställhet på väg? Ha,ha!

2011-05-22 @ 23:31:24
Postat av: Mia

De bilder jag tittat på via din länk är ögonblicksbilder även för mig, ingenting annat. Det jag kan tycka är litet trist är att det endast är ungdomar. Det finns killar även som små pojkar, och så har vi män i medelåldern, och så de äldre gentlemännen...

2011-05-25 @ 12:20:28
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback